Cilj je ukazati na poštovanje hrane i pomaganje onima koji nemaju
U požeškoj Osnovnoj školi „Dobriša Cesarić“ prigodnim programom proslavili su Dane kruha. Na izložbenim stolovima razredi su predstavili ono što vole ili što najbolje znaju pripremiti: stol s pekarskim proizvodima, zdravi stol s voćem i namirnicama, stol kreativnih uradaka. Osim kruha i peciva, izloženi su i jesenski plodovi, kojima Slavonija obiluje.
Cilj obilježavanja je osvijestiti važnost zahvalnosti za kruh, ali i sve druge darove i plodove ljudskih ruku i prirode. “Želimo ukazati na važnost zahvaljivanja za kruh, za darove i plodove zemlje. Želimo ukazati poštovanje hrane i na pomaganje onima koji nemaju,” naglasila je ravnateljica škole mr.sc. Lidija Pecko. Učenici su potom svojima nastupom pokazali da znaju od čega i kako se pravi kruh, zašto je on zdrav i zašto treba biti zahvalan za hranu. Svečani program je upotpunjen blagoslovom hrane te recitacijama i glazbenim nastupima učenika.