FORKUŠEVCIČak 60 paketa sportske opreme kupljeno je pomlatku NK-a Jedinstvo iz Forkuševaca novcem prikupljenim od sponzora i prodajom hrane i pića na turniru "Za našu djecu", koji su organizirali roditelji malih nogometaša zajedno s trenerima i drugima zainteresiranim za tu priču.JESEN 2024.
USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
17.10.2024., 17:50
FORKUŠEVCI

Nakon turnira “Za našu djecu” malim nogometašima kupljeno 60 kompleta sportske opreme

Akcija je potaknula masovni upis djece u pomladak NK-a Jedinstvo - sada ih je 56

FORKUŠEVCI

Čak 60 paketa sportske opreme kupljeno je pomlatku NK-a Jedinstvo iz Forkuševaca novcem prikupljenim od sponzora i prodajom hrane i pića na turniru "Za našu djecu", koji su organizirali roditelji malih nogometaša zajedno s trenerima i drugima zainteresiranim za tu priču. Povod je turniru to što djeca nisu imala sportsku opremu, pa su na teren izlazila, kako kažu, "rasparena", opremom neusklađena, u starim dresovima različitih boja, starim kopačkama...

- Na turniru smo prikupili lijepa sredstva, na čemu smo zahvalni svim sponzorima i posjetiteljima, napose načelniku Viškovaca Petru Zoriću, a tim novcem kupljeno je 60 ruksaka, 60 radnih i 60 svečanih trenirki, 60 radnih majica, 15-ak pari kopački, jer ih neka djeca nisu imala, naručeni su i dresovi... - kaže Sandra Kaptein, predsjednica Organizacijskog odbora turnira i mama dvaju dječaka i djevojčice koji su također dio nogometnog pomlatka iz Forkuševaca. Sandra je odnedavno i predsjednica NK-a Jedinstvo.

FORKUŠEVCIČak 60 paketa sportske opreme kupljeno je pomlatku NK-a Jedinstvo iz Forkuševaca novcem prikupljenim od sponzora i prodajom hrane i pića na turniru "Za našu djecu", koji su organizirali roditelji malih nogometaša zajedno s trenerima i drugima zainteresiranim za tu priču.JESEN 2024.
USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Ruksaci, trenirke

Kupljeno je 60 paketa sportske opreme jer se broj malih nogometaša od njih 20-ak nakon turnira rapidno povećao i sada ih je 56-ero.

- Tako sada imamo limače – djecu od pet do devet godina, zatim mlađe pionire – 2012., 2013. i 2014. godište te starije pionire – djeca 2009., 2010. i 2011. godište. U pomlatku ima i djevojčica - kaže mama Kaptein. Limače trenira Nikolina Voćanec, mlađe pionire Branko Matković, a starije Marijan Kaptein i Goran Matković.

Ta lijepa priča o zajedništvu djece i njihovih roditelja, okupljenih oko nogometa i forkuševačkog NK-a, privukla je pozornost i šire zajednice.

Forkuševci pokraj ĐakovaPodmlatku NK Jedinstva kupljeno 60 paketa sportske opremeLsitopad 2024.
USTUIPLJENO

- Napravili smo velik turnir, odazvalo se jako mnogo ljudi, čak su i pojedini ljudi iz Zagreba uplaćivali novac da i naša djeca imaju primjerenu sportsku opremu. Angažirali su se svi roditelji, treneri i drugi. Prodavali smo palačinke, hamburgere, ćevape, pomfrit, piće, kavu, a igralo je 11 ekipa djece. Poslije turnira došlo nam je još mnogo djece, pa sam predložila, s obzirom na to da smo na turniru lijepo zaradili, da kupimo više opreme. Tako smo kupili 60 paketa, jer sada pri nama igra čak 56 djece - kaže Kaptein.

Kupljene su i bočice za vodu, lopte..., djeca su bila u Brčkom na prijateljskoj utakmici, a poslije, naravno - ćevapi.

- Plan je posjet Mađarskoj i Srbiji, gdje smo u pregovorima za prijateljske uktamice. Nagodinu nam je želja organizirati turnir za djecu, i to s međunarodnim predznakom - kaže mama Kaptein.

Forkuševci, ĐakovoPodmladak NK jedinstva dobio 60 kompleta sportske opremeListopad 2024.
USTUPLJENO

Za prvo mjesto

Među malim i starijim forkuševačkim nogometašima i roditeljima odlična je "vibra", vlada velika pozitiva.

- Imali smo sada šest utakmica i naša djeca pobijedila su u svih šest, a jednu izgubila, i to u Satnici, koja ima 19 bodova, a mi 18, pa se borimo za prvo mjesto, što je velik napredak za našu djecu na ljestvici. Zajedništvo i druženje vlada i među djecom i nama roditeljima, a dobro odrađen turnir i prikupljena sredstva rezultat su rada svih - kaže Kaptein.

Plan je krajem travnja napraviti dječju olimpijadu, prisjetiti se, uz ostalo, igara kao što je graničar i sličnih. Roditelji se nadopunjuju i međusobno si pomažu u prijevozu djece, a žene su, nazvavši se "Jedinstvene", sudjelovale i na ženskom nogometnom turniru u Mrzoviću. n