Jesenski sajam u OŠ dr. Franje Tuđmana

Jesenski sajam u OŠ dr. Franje Tuđmana

Ivica Getto
16.10.2024., 18:45
U POVODU DANA KRUHA

Jesenski sajam u OŠ dr. Franje Tuđmana: Prikupljenim donacijama obnovit će školski trg

BELI MANASTIR

Učenici belomanastirske Osnovne škole dr. Franje Tuđmana organizirali su u povodu Dana kruha i plodova zemlje tradicionalni Jesenski sajam.

Ivica Getto

Na štandovima su izložili jesenske proizvode, slatka i slana peciva te razne ručne radove koje su, uz pomoć roditelja, izradili u vlastitim domovima. Cijela priča imala je i humanitarni karakter. Kako ističe školska ravnateljica, Lidija Šumiga, organizirana je prodajna izložba, a prikupljena će sredstva uložiti u obnovu školskog trga, koji već godinama nije uređivan. "Ovo je i način na koji lokalna zajednica može pomoći našoj školi'', ističe Šumiga, dodajući kako je štand imala i udruga "Prijatelji svetog Martina", koja je prikupljala sredstva za potrebite sugrađane.

Ivica Getto

U sklopu sajma učenici su pripremili i program, pjevajući i recitirajući prigodne pjesme odnosno stihove.

Inače, OŠ dr. Franje Tuđmana polazi 426 djece, tek nešto manje nego lani. Veseli veći broj upisanih prvašića, kojih je ove godine 58, za razliku od prošle godine, kada ih je bilo 45. U školi je 31 razredni odjel, zajedno s onim posebnima. Sajam je posjetila i Svetlana Žarković, zamjenica gradonačelnika Belog Manastira.