Ustupljena fotografija
16.10.2024., 18:29
AGLOMERACIJA NAŠICE

Do kraja godine stiže pitka voda mještanima Gradca Našičkog, Londžice i Štukinog Brda

GRADAC NAŠIČKI

Još jedna u nizu koordinacija suradnika i dionika projekta Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Našice održana je u društvenom domu u Gradcu Našičkom, a razgovaralo se o trenutačnim aktivnostima i problemima u provedbi projekta.

Projekt koji je u suradnji s Hrvatskim vodama na inicijativu Našičkog vodovoda započet 2019. potpisivanjem ugovora o dodjeli nepovratnih sredstava primaknu se završnoj fazi izvođenja. ''Većina radova u završnoj je fazi, a neke lokacije još čekaju izmjene i dopune dozvola, što će utjecati na rok završetka radova. Naš je cilj da do 16. prosinca završimo sve radove i omogućimo mještanima Gradca Našičkog, Londžice i Štukinog Brda pristup pitkoj vodi. Angažirani smo i poduzet ćemo sve mjere kako bi se to ostvarilo unutar zadanih rokova'', rekao je Damir Farkaš, pomoćnik voditelja projekta Aglomeracija Našice.

Podsjetimo, projekt Aglomeracija Našice jedan od strateških projekata Našičkog vodovoda kojim će se riješiti odvodnja otpadnih voda grada Našica i prigradskih naselja te općina Donja Motičina, Feričanci i Podgorač. Provodi se radi povećanja priključenosti stanovništva na sustave javne odvodnje i vodoopskrbe. Riječ je o investiciji od gotovo 28 milijuna eura, a najveći dio sredstava dolazi iz Europske unije. Uz Hrvatske vode i resorno ministarstvo, financijski partneri u projektu su Grad Našice, Općina Donja Motičina, Općina Feričanci i Općina Podgorač.

Valja istaknuti da je projekt Aglomeracija Našice iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija prešao u Nacionalni program oporavka i otpornosti.