USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
15.10.2024., 16:23
O KNJIZI ONDREJA ŠTEFANKA

Predstavljeno “Deset šašavih priča”

NAŠICE

Slovački centar za kulturu Našice organizirao je predstavljanje knjige pripovijedaka Deset šašavih priča autora Ondreja Štefanka, slovačkog književnika koji je živio u Rumunjskoj, a koji je bio posvećen i širenju te očuvanju slovačkog jezika. Riječ je o drugom izdanju knjige koju su objavili autorova kći Andrea Salazar i njezin partner Dare Kuhar, a u povodu 75. obljetnice rođenja Ondreja Štefanka. Novo izdanje knjige prilagođeno je suvremenim čitateljima i donosi deset osvježenih priča obogaćenih ilustracijama.
Knjiga je predstavljena u školama u kojima se uči slovački jezik, u Osnovnoj školi Ivana Brnjika Slovaka u Jelisavcu i Osnovnoj školi kralja Tomislava u Našicama. U predstavljanju knjige sudjelovali su tvorci drugog izdanja, Andrea Salazar i Dare Kuhar, a koji su slične prezentcije s učenicima slovačkog jezika održali u školama u Engleskoj, Rumunjskoj, Mađarskoj i Srbiji. Do kraja godine knjigu će predstaviti u još nekoliko škola u Hrvatskoj.
Knjiga donosi deset priča u sestrama Tadi i Dadi, njihovom svijetu bajki u kojem mačke plivaju rijekama kao ribe, gdje mokri patuljak priča najdužu bajku podvodnog svijeta i u kojem se zbivaju druge avanture.

USTUPLJENA FOTOGRAFIJA