Dječji tjedan Požega 2024.
Branka Starčević Tesari
12.10.2024., 15:54
Gradsko kazalište Požega

Predstavom „Kako kaže…“ završio Dječji tjedan

Predstavom Gradskog kazališta Požega i glazbenim programom u Šetališnoj zoni završio je ovogodišnji Dječji tjedan u Požegi. Od 7. do 12. listopada održane su brojne atraktivne aktivnosti za najmlađe.

Dječji tjedan Požega 2024.
Branka Starčević Tesari

Za posljedni dan Dječjeg tjedna Gradsko kazalište Požega poklonilo je svojim malim sugrađanima predstavu “Kako kaže…”, autorski projekt mladih i talentiranih glumaca Anabele Sulić i Andrije Krištofa. Interaktivna, zabavna i edukativna predstava oduševila je djecu i njihove roditelje te još jednom potvrdila višestruki značaj kazališta za kulturni identitet grada.

Dječji tjedan Požega 2024.
Branka Starčević Tesari

Program je obogatila i Gradska glazba Trenkovi panduri mimohodom i nastupom te Požeške mažoretkinje. Od 7. do 12. listopada dječji tjedan u Požegi bio je ispunjen edukativnim, obrazovnim i kreativnim radionicama te drugim različitim sadržajima. Dječji tjedan, kao i svake godine, imao je za cilj osnažiti našu djecu, potičući ih da istražuju svoje interese i uče o svojoj zajednici kroz vođene interaktivne događaje. Tjedan su organizirali Društvo “Naša djeca” uz suorganizatora Grad Požegu, a uključene su aktivnosti koje su provodili Gradski muzej Požega i Požeška kuća, Gradska knjižnica Požega, Gradsko kazalište Požega, Tinkers Lab Požega, Plesni studio Marine Mihelčić, UO Plesna radionica Ilijane Lončar, Scenski studio ARTina, Obrtnička škola Požega i Udruga Oppidum.

Dječji tjedan Požega 2024.
Branka Starčević Tesari