Slavonija...Vinkovci...10.10.2024.gradonačelnik Ivan Bosančić obišao radove na izgradnji novog sportskog igrališta u Ulici Ante Starčevićafoto Gordan Panić
Gordan Panić
11.10.2024., 18:31
za djecu i mlade

Počela je gradnja još jednog sportskog igrališta u Vinkovcima

VINKOVCI

Zahvaljujući gradskoj Razvojnoj agenciji VIA koja je pripremila projekt "Aktivna zona bez ekrana u Vinkovcima" i Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije koje ga sufinancira, novo sportsko igralište s popratnom urbanom opremom, odnosno spravama za vježbanje na otvorenom, bit će izgrađeno u Ulici Ante Starčevića, na lokaciji za koju građani uobičajeno kažu "kod nebodera".

Ugovor o izgradnji novog igrališta 16. rujna u Vinkovcima su potpisali gradonačelnik Ivan Bosančić i državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU-a Domagoj Mikulić. Radovi su počeli, igralište bi trebalo biti završeno za 40 dana, a mjesto na kojemu su generacije mladih Vinkovčana igrale nogomet i druge igre i uživale u druženju potpuno će promijeniti. Umjesto sadašnjeg travnatog terena niknut će novi, moderan vanjski prostor za igru i rekreaciju, kazala je voditeljica projekta Kristina Jukić.

Slavonija...Vinkovci...10.10.2024.gradonačelnik Ivan Bosančić obišao radove na izgradnji novog sportskog igrališta u Ulici Ante Starčevićafoto Gordan Panić
Gordan Panić

- Projekt je zamišljen kao sportsko i dječje igralište koje će se sastojati od malonogometnog igrališta dimenzija 16 × 30 metara s antistresnom podlogom od lijevane gume i zaštitnom ogradom. Uz igralište bit će i vježbalište sa spravama, a na rubnim dijelovima bit će postavljena urbana oprema: koševi za otpatke, stalci za bicikle, klupe i stolovi. Vrijednost projekta je oko 133 tisuće eura, a Ministarstvo regionalnog razvoja sudjeluje sa 70 tisuća eura – pojasnila je Jukić.

Novo sportsko igralište u neposrednoj je blizini prvog velikog dječjeg igrališta u Vinkovcima, s druge strane ceste.

- Iznimno mi je drago da to možemo spojiti s prvim velikim dječjim igralištem koje smo napravili još prije nekoliko godina i da je infrastruktura koju radimo za djecu danas gotovo sva obnovljena na području grada. Zahvaljujem i Odjelu za komunalno gospodarstvo, ali i Agenciji VIA, koja je pisala projekt i provest će ga do kraja - kazao je, među ostalim, gradonačelnik Ivan Bosančić, koji je obišao radilište.