Obilježena 33. obljetnica stradanja Tompojevaca
USUTPLJENA FOTOGRAFIJA
9.10.2024., 19:11
VIJENCI I SVIJEĆE ZA POGINULE

Obilježena 33. obljetnica stradanja mještana Tompojevaca

TOMPOJEVCI - Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena je danas (srijeda) 33. obljetnica stradanja mještana Tompojevaca. Sveta misa zadušnica služena je u tompojevačkoj župnoj crkvi sv. Marije Magdalene.

Obilježena 33. obljetnica stradanja Tompojevaca
USUTPLJENA FOTOGRAFIJA

U znak sjećanja na branitelje i civile - Niku Filipovića, Zvonka Galovića, Rozaliju Horvat, Josipa Mesaroša, Nenada Radeku, Ivana Šarića i Nediljka Vulića - podno Spomen obilježja vijence su položili i zapalili svijeće članovi obitelji žrtava, izaslanstva Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata RH, Zajednice braniteljskih udruga VSŽ i Udruge "Vukovarske majke", kao i izaslanik predsjednika Republike brigadir Petar Matanović, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Petar Šimić, zajedničko izaslanstvo Vlade RH, Ministarstva hrvatskih branitelja, MORH-a i MUP-a Krunoslav Šeremet, Dalibor Bajči i Dragoslav Živković, izaslanik Vukovarsko-srijemske županije Ivica Nikolić i izaslanik Grada Vukovara Zlatko Zaoborni, kao i predstavnici Općine Tompojevci i tamošnjeg mjesnog odbora na čelu s načelnikom Milanom Grubačem.

Obilježena 33. obljetnica stradanja Tompojevaca
USUTPLJENA FOTOGRAFIJA

-Domovinski rat mora biti tema na ponos, čast i slavu svim hrvatskim braniteljima, poginulima, stradalima i njihovim obiteljima. Danas se s ponosom sjećamo, a istovremeno s tugom u srcu jer više nisu s nama, sedmero ubijenih i nestalih hrvatskih branitelja i civila Tompojevaca. Svim braniteljima dugujemo jedno hvala, dugujemo poštovanje i našu slobodu. Zaslužili su da s pijetetom čuvamo lijepe uspomene na njih - rekao je načelnik Grubač. U Hrvatskom domu Tompojevci upriličeno je druženje uzvanika s obiteljima poginulih branitelja i civila.