Nagrađeni knjižničari iz najistočnije županijeBojan Lazić, Anita Tufekčić, Biljana Krnjajić i Siniša Roknić.listopad 2024.
ustupljena fotografija
PRIZNANJE ZA IZVRSNOST U OBRAZOVANJU

Nagrađeni knjižničari iz najistočnije županije

U povodu Svjetskog dana učitelja Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih šestu je godinu nagradilo najbolje odgojno-obrazovne djelatnike u Hrvatskoj, a čestitao im je ministar Radovan Fuchs. Među nagrađenima je i nekoliko knjižničara iz Vukovarsko-srijemske županije, prepoznatih po svom doprinosu obrazovanju i inovativnom radu s učenicima: Bojan Lazić, Anita Tufekčić, Biljana Krnjajić i Siniša Roknić.

Bojan Lazić radi u OŠ Negoslavci i OŠ Bršadin već 16 godina i šesterostruki je dobitnik nagrade Ministarstva obrazovanja za jednog od najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika. Anita Tufekčić radi u OŠ "Antun i Stjepan Radić" u Gunji, peti je put dobitnica nagrade MZOM-a za najbolje učitelje, a dobitnica je i državne Nagrade "Ivan Filipović" za promicanje pedagogijske teorije i pedagoške prakse u 2022. godini. Biljana Krnjajić, radi u OŠ Siniše Glavaševića u Vukovaru i dobitnica je ove nagrade četvrti put. Dobila je i državnu Nagradu "Ivan Filipović" u 2022., Godišnju nagradu VSŽ-a za iznimna ostvarenja u području prosvjete za 2023. godinu, a 2024. Medalju Grada Vukovara za zasluge u promicanju znanosti, prosvjete i kulture. Siniša Roknić radi u OŠ Borovo u Vukovaru i prvi je put dobitnik ove nagrade.