SNJEŽANA FRIDL
8.10.2024., 20:49
PRODAJE SE 20 HEKTARA U INDUSTRIJSKOJ ZONI

Donji Miholjac: Od prodaje 25 parcela Grad očekuje 610.000 €

DONJI MIHOLJAC

Grad Donji Miholjac, odlukom gradonačelnika, raspisao je natječaj za prodaju građevinskog zemljišta na području Industrijske zone Janjevci. Riječ je o 25 parcela raspoređenih na nešto više od 20 hektara, od kojih najveća zauzima 19.099 četvornih metara, a najmanja je 528 kvadrata. Ostale su parcele površine od 1665 do 15.589 četvornih metara. Sve parcele vode se kao oranice.

Najveće zemljište ponuđeno je po početnoj cijeni od 57.279 eura, a početna cijena najmanje parcele iznosi 1584 eura. Prodajom 25 parcela u Industrijskoj zoni Janjevci, Grad Donji Miholjac očekuje prihod od najmanje 613.716 eura. Sredstva ostvarena prodajom građevinskog zemljišta u zoni obvezan je uložiti u gradnju komunalne infrastrukture.

Građevinska zemljišta, navode iz Grada, u potpunosti su opremljena komunalnom infrastrukturom te su dostupni voda, električna energija, plin, telekomunikacija i javna rasvjeta. Također, zona ima ceste, nogostupe i biciklističke staze.

Za parcele čija je početna cijena tri eura za četvorni metar mogu se natjecati fizičke i pravne osobe. Budući vlasnici zemljište moraju iskoristiti za gradnju građevina proizvodno-poslovne namjene, uz posebnu napomenu kako najniža vrijednost investicijskog ulaganja ne smije biti manja od 50.000 eura. Investitori na zemljištu mogu graditi i prateće skladišne, upravne, uredske, trgovačke, uslužne i komunalno-servisne objekte.

Javni natječaj za primanje ponuda otvoren je na neodređeno vrijeme, do prodaje svih ponuđenih parcela.

Novac od prodaje građevinskog zemljišta u zoni Grad je obvezan uložiti u gradnju komunalne infrastrukture

- Javno otvaranje ponuda bit će svaki posljednji petak u mjesecu u 12 sati u maloj gradskoj vijećnici. Otvarat će se sve ponude koje su zaprimljene do dana zasjedanja Povjerenstva za davanje u zakup i prodaju nekretnina Grada - objašnjava gradonačelnik Goran Aladić.

Natjecatelji će trebati platiti i jamčevinu od pet posto početnog iznosa prodajne cijene građevinskog zemljišta. Najboljom ponudom smatrat će se ona koja, uz ispunjenje uvjeta natječaja, sadrži i najvišu ponuđenu prodajnu cijenu za parcelu.

- Odabrani ponuditelj će prije sklapanja kupoprodajnog ugovora sklopiti ugovor o pravu građenja, prema kojem je u roku od tri godine dužan na kupljenom građevinskom zemljištu izgraditi poslovni objekt. Ako ne izgradi objekt u roku, dužan je Gradu vratiti zemljište bez naknade - kaže Aladić.

Gradonačelnik može donijeti odluku o poništenju natječaja u slučaju da se ne izvrši izbor najpovoljnijeg ponuditelja, ali i u svako doba, ali je dužan iznijeti razloge.

Industrijske zona Janjevci smještena je u jugoistočnom dijelu grada, i to između dviju državnih prometnica - D34 (Osijek - Donji Miholjac) i D53 (Donji Miholjac - Našice). Jedna je od najvećih i najperspektivnijih gospodarskih zona u Hrvatskoj.