Ivana Strapač, autorica zbirke poezije Feniksova pjesma.

Ivana Strapač, autorica zbirke poezije Feniksova pjesma.

USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
7.10.2024., 17:16
KNJIGA IVANE STRAPAČ

“Feniksova pjesma”: Zbirka nudi poticaj čitateljima da preispitaju vlastite emocije i misli

NAŠICE

Gradska knjižnica Našice organizirala je predstavljanje knjige "Feniksova pjesma" Ivane Strapač iz Našica. U svojoj prvoj zbirci poezije autorica donosi pjesme koje postaju prostor za introspekciju i kreativnost čitatelja, što omogućava jedinstveno iskustvo svakome tko knjigu uzme u ruke. Autorica je započinje, a čitatelji završavaju vlastitim razmišljanjima, bilješkama i crtežima, stvarajući suživot između poezije i osobnog izražavanja. Taj interaktivni format osmišljen je radi poticanja čitatelja da preispitaju vlastite emocije i misli te kroz crteže i riječi osnaže svoj emotivni i mentalni svijet.

Nazočne je pozdravila ravnateljica knjižnice Marija Buha, a dugogodišnji autoričin prijatelj i pjesnik iz Našica Zdenko Dundović pročitao je pjesmu "Ivana".

Autorica zbirke Ivana Strapač rekla je kako pjesma slavi žensku senzualnost, snagu i ljepotu, ali nije napisana za nju.

- Pjesma nije napisana meni osobno, jedina je poveznica ime. Ivana iz Dundine pjesme (Zdenka Dundovića, nap. a.) princeza je, a ja sam više ratnica - rekla je kroz smijeh Ivana Strapač i dodala kako je suradnja sa zavičajnim pjesnikom Dundovićem, s kojim je i rodbinski vezana, počela 2018. godine, kada je napisala recenziju za njegovu drugu zbirku poezije "Miris dunja".

Za svoju zbirku poezije autorica je rekla da predstavlja 15 godina rada i da je zadovoljna reakcijama publike.

- Ljude oduševljava ideja crtanja fraktalnih crteža i odgovaranja na pitanja u svrhu emocionalnog osnaživanja i jačanja mentalnog zdravlja. Publici su se pjesme svidjele. Uspjele su doprijeti do njih. Neprimjereno izražavanje nije moj stil tako da su moje pjesme prikladne za sve uzraste - pojasnila je Ivana Strapač, stručna suradnica knjižničarka savjetnica, koja radi u Osnovnoj školi fra Kaje Adžića u Pleternici.