SLATINA, Svjetski dan učitelja, 04.10.2024., ustupljena fotografija
USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
5.10.2024., 12:19
SLATINSKI UČITELJI NAKON 15 GODINA

Oživili tradiciju zajedničkog obilježavanja Svjetskog dana učitelja

SLATINA

Sindikalni povjerenici slatinskih odgojno-obrazovnih ustanova Rajka Avirović Gaća, Martina Tepeš, Hana Tepeš, Vladimir Borbaš i Helena Roštaš organizirali su jedinstveno obilježavanje Dana učitelja. U restoranu "Slatina" okupilo se oko 150 odgajatelja, učitelja i nastavnika iz svih slatinskih odgojno-obrazovnih ustanova, Dječjeg vrtića Zeko, osnovnih škola Eugena Kumičića i Josipa Kozarca, Glazbene škole Milka Kelemena, Srednje škole Marka Marulića i Industrijsko-obrtničke škole Slatina.

Svečanost slatinskih odgojno-obrazovnih djelatnika svojim su prisustvom uveličali pročelnica županijskoga Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Martina Bunić i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović.

– Hvala vam na svemu što činite za našu djecu, jer vi ste čuvari naše stoljetne tradicije i putokaz budućnosti našoj djeci. Vi ste nas učili brojkama i prvim slovima, učili ste nas pisanju prvih rečenica, a uz naše obitelji učili ste nas kako napisati, ali i razumjeti što znači, "oprosti", "hvala", "izvoli" i "molim". Davali ste nam svoju ljubav i pažnju i bili ste naš putokaz kako stečenim znanjem ponosno predstavljati naše općine, gradove i Virovitičko-podravsku županiju, ali i našu domovinu Hrvatsku. – rekao je župan Andrović uz čestitke prosvjetarima i želju da i nadalje odgajaju generacije mladih i uspješnih ljudi.

Sindikalna povjerenica u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina Helena Roštaš uime organizatora pozdravila je sve prisutne kolegice i kolege, kao i ravnatelje ustanova koji su svojim dolaskom podržali inicijativu zajedničkog obilježavanja Svjetskoga dana učitelja.

– Ovim okupljanjem pokušavamo oživiti tradiciju zajedničkoga obilježavanja Svjetskog dana učitelja u Slatini, kako je to bilo prije 15-ak godina. Osobito želimo zahvaliti Virovitičko-podravskoj županiji, Gradu Slatini i županijskoj razini naših najvećih sindikata zaposlenih u obrazovanju u našoj zemlji – Sindikatu hrvatskih učitelja i Nezavisnom sindikatu zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, a zatim i svim onim ljudima i poduzećima koji su svojom financijskom pomoći velikim dijelom omogućili večerašnje okupljanje. – rekla je uz ostalo Helena Roštaš.

SLATINA, Helena Roštaš, 04.10.2024., ustupljena fotografija

Helena Roštaš

USTUPLJENA FOTOGRAFIJA