Slavonija...Vinkovci...04.10.2024.Velika vijećnica Grada Vinkovaca; prijem učitelja i ravnatelja vinkovačkih osnovnih škola uoči Svjetskog dana učitelja; Josip Romić pozdravio nazočne i ravnateljima uručio prigodne poklone;foto Gordan Panić
GORDAN PANIĆ
4.10.2024., 16:33
Prijam u povodu Svjetskog dana učitelja

Učitelji i odgojitelji nastavak su obitelji

VINKOVCI

U povodu Svjetskog dana učitelja zamjenik gradonačelnika Josip Romić u velikoj gradskoj vijećnici primio je učitelje i ravnatelje vinkovačkih osnovnih škola kako bi im zahvalio na svemu što čine te im uručio prigodne poklone u znak pažnje.

- Učitelji ne samo da prenose znanje i vrijednosti nego i potiču ljubav prema učenju kod naših učenika. Hvala vam što oblikujete našu budućnost, a to su naša djeca. Vjerujem kako ćete s još više ljubavi raditi svoj posao jer djeca u vama vide svoje mentore, vođe i osobe koje ih pripremaju za budućnost – rekao je Josip Romić.

Učiteljica razredne nastave u OŠ Vladimira Nazora Ljubica Bikić podsjetila je kako je uloga učitelja bitna jer je on nastavak obitelji i obiteljskog odgoja.

- To je poziv koji morate jako voljeti, morate voljeti i djecu, a iznimno je human i lijep. Ako uz to imate podršku roditelja i okoline, onda stvarno nema ljepšeg posla nego što je to posao učitelja – rekla je učiteljica Bikić.

Da je predškolski odgoj prva stepenica u odgojno-obrazovnom procesu i radu istaknula je Katica Krainović, koja je u tom poslu već 45 godina.

- Svaki dan djecu učimo i potičemo na niz aktivnosti kako bi u svom životu postala samostalne osobe. Da se opet rodim, ponovno bih izabrala to zanimanje - rekla je odgojiteljica Katica Krainović dodajući kako se vremena mijenjaju te da djeca i roditelji više nisu toliko "fleksibilni" kao prije. Teta u vrtiću bila je pojam, sada su djeca slobodnija, a odgojitelji se preko seminara i raznih aktivnosti cijeli život usavršavaju kako bi mogli pratiti suvremene trendove.