JOSIPOVAC PUNITOVAČKI, 2016.------MAGAZIN, 10.STR.,KOLOR6 STUPACA, AKO MO?E!FALA.
ARHIVA
4.10.2024., 07:07
PUNITOVCI U JOSIPOVCU NUDE MOGUĆNOST STAMBENE IZGRADNJE

Općina parcelira “numere”, devet je već prodano, sada ponuđene tri, a bit će ih još

PUNITOVCI

Nakon što je u u Ulici svetog Josipa u Josipovcu Punitovačkom ljetos ponudila prvih devet novoformiranih građevinskih zemljišta za stambenu izgradnju u tom dijelu sela i svih devet već je prodano, Općina Punitovci u četvrtak, 3. listopada, oglasila je prodaju još triju “numera” iz te tranše, također u Ulici sv. Josipa. U jučer objavljenom javnom natječaju za prodaju građevinskog zemljišta u vlasništvu Općine Punitovci tri numere ponuđene su po početnim cijenama od 6360 eura (1153 četvorna metra), 6370 eura (za 1154 m2) i 6310 eura (površine 1143 kvadrata). Parcele su opremljene pristupnom asfaltiranom cestom.

Stručna suradnica u Općini Punitovci Tihana Duvnjak kaže kako kupcima to ne mora biti prva kupljena nekretnina, tj. prva nekretnina za stambenu namjenu. Prednost na natječaju ostvaruju stanovnici punitovačke općine mlađi od 41 godine, a ugovorom o kupoprodaji kupac se obvezuje da zemljište neće otuđiti u roku od 10 godina, da će u roku od tri godine ishoditi građevinsku dozvolu i započeti građevinske radove, da će uporabnu dozvolu ishoditi u roku od 10 godina te da se na građevinskom zemljištu neće obavljati poljoprivredna proizvodnja (sadnja poljoprivrednih kultura).

- Numere su strogo za stambenu namjenu, ne u svrhu poljoprivrede - naglašava Duvnjak.

Istodobno, Općina se obvezuje da će u navedenoj ulici osigurati komunalnu infrastrukturu - vodu, struju, plin. Početna cijena za predmetne nekretnine određena je prema tržišnoj cijeni koja je utvrđena Procjembenim elaboratom tržišne vrijednosti nekretnina u svrhu prodaje preko ovog nadmetanja. Budući da Ulica svetog Josipa ima mogućnost širenja, odnosno produžavanja, Duvnjak kaže kako to daje mogućnost za daljnje parceliranje numera.

- No prethodno će morati biti provedene izmjene Prostornoga plana jer taj dio zasad nije građevinsko područje - kaže stručna suradnica u Općini Punitovci Tihana Duvnjak. Kupac je dužan kupoprodajnu cijenu za kupljenu nekretninu platiti u roku 30 dana od dana sklapanja kupoprodajnog ugovora. Rok za podnošenje ponuda je do 18. listopada, do 9 sati. Tada počinje javno otvaranje pristiglih ponuda u vijećnici zgrade Općine. Inače, svi kupci ljetos prodanih devet građevinskih zemljišta u Ulici sv. Josipa u Josipovcu Punitovačkom iz tog su mjesta.