USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
4.10.2024., 17:26
OSNOVNOŠKOLCI POSJETILI OPG

Hranili magarce, skupljali lješnjake i upoznali se sa seoskim načinom života

NAŠICE

Kako bi obilježili Svjetski dan zaštite životinja, učenici posebnih razrednih odjela Osnovne škole kralja Tomislava Našice, u pratnji svojih učiteljica Josipe Zebić i Kristine Grgić te asistentica Nataše Hvizdak i Valentine Mrak, u sklopu izvanučioničke nastave posjetili su obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Nekić u Breziku Našičkom. Na imanju su ih dočekali domaćini koji uzgajaju magarce i bave se proizvodnjom lješnjaka. Učenici su imali priliku hraniti magarce, vidjeti domaće životinje na seoskom imanju, upoznati način života na selu, skupljati lješnjake u nasadu te uživati u sportskim aktivnostima na svježem zraku. Djeca su uživala u igri, zabavi i druženju. Nakon razgledavanja seoskog imanja, učenici su počašćeni domaćim delicijama.

USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Cilj izleta, ističe učiteljica Kristina Grgić, bio je obogaćivanje specifičnih komunikacijskih i razvojnih potreba učenika te poticanje međusobne suradnje, prijateljstva i socijalizacije. ''Nakon ovoga predivnog iskustva na seoskom imanju kod obitelji Nekić u Breziku Našičkom učenici posebnih razrednih odjela moći će opisati osobine pojedinih životinja te povezati osobine životinja s njihovim načinom života'', objasnila je učiteljica Kristina Grgić, jedna od voditeljica izleta.

Dodala je kako će učenici moći i procjenjivati utjecaj čovjeka na biljke i životinje te cijeniti prirodna bogatstva svoga zavičaja.