slavonija...tovarnik...07.10.2023.17. tovarnicki jesenski festival; bundevijada, grahijada, pekmezijada, najduza tikva...; foto Gordan Panić
Gordan Panić
3.10.2024., 21:08
TOVARNIČKI FESTIVAL

Uz bundeve, grah i pekmez

TOVARNIK

Program 18. Tovarničkog jesenskog festivala, najpoznatijeg po divovskim bundevama, počet će 4. listopada održavanjem 17. Gospodarskog foruma Vukovarsko-srijemske županije, koji organiziraju TINTL, LAG Srijem, općine Tovarnik i Lovas, Vukovarsko-srijemska županija i Razvojna agencija VSŽ-a, u Poslovnoj zoni Lovas u 11 sati. Tema su poticajne mjere za razvoj na području VSŽ-a. U večernjim će se satima moći uživati u šaranu na rašljama te koncertu Zvonka Bogdana.
Drugog festivalskog dana, 5. listopada, ujutro je okupljanje natjecatelja i izlagača. U podne će Udruga branitelja Domovinskog rata tovarničke općine kod spomen-obilježja u središtu Tovarnika položiti vijence i zapaliti svijeće za sve ubijene, poginule i nestale mještane.
Uslijedit će natjecateljski dio festivala, i to za izbor najboljeg pekmeza i najboljeg graha, a najatraktivniji dio - vaganje najteže bundeve - bit će od 14 do 16 sati, kao i mjerenje najduže tikve. U 17 sati proglašenje je pobjednika u svim natjecateljskim kategorijama uz kulturno-umjetnički program te podjelu graha i bika s ražnja. Za kraj koncert je grupe Pastiri - Bijelo dugme tribute band, potom Jurice Pađena i Aerodroma te DJ Omaksa.