Petar Žarković
2.10.2024., 20:25
Radionice i panel-rasprave o razvoju socijalno-emocionalnih vještina

IOŠ na eTwinningovoj konferenciji

SLATINA

Među 150 sudionika – obrazovnih djelatnika iz 40 zemalja, kao predstavnica eTwinningova tima Industrijsko-obrtničke škole Slatina na godišnjoj eTwinningovoj konferenciji "Wellbeing at school" od 26. do 28. rujna u Bruxellesu sudjelovala je nastavnica hrvatskoga jezika u toj školi, dr. sc. Helena Roštaš, a njeno sudjelovanje na konferenciji financirano je sredstvima Agencije za mobilnost i programe EU-a. Tema ovogodišnje konferencije bila je dobrobit u školama, a svrha joj je osnažiti učitelje, škole i dionike u obrazovanju za stvaranje poticajnog okruženja za učenje. Sudionici konferencije su u radionicama i panel-raspravama učili o razvoju socijalno-emocionalnih vještina, osnaživanju učenika i unapređenju suradnje među nastavnicima, učenicima i roditeljima. Najavljena je i eTwinningova tema za 2025. godinu: Građansko obrazovanje: slavimo ono što nas ujedinjuje.

IOŠ je eTwinningova je škola od 2021., a koordinatorica eTwinningova tima škola je mag. math. Melita Crnković, nastavnica matematike u školi.

Ravnatelj škole Mladen Graovac ističe da se i u školskog godini 2024./2025. u IOŠ provode dva projekta: "Jedi zdravo!" i "Vienna's Calling: Exploring European Values and Citizenship", kojim će se učenici zanimanja CNC operater i instalater grijanja i klimatizacije pripremiti za odlazak na mobilnost u Republiku Austriju u proljeće 2025. godine. 

Helena Roštaš u Bruxellesu (stoji druga slijeva)

Helena Roštaš u Bruxellesu (stoji druga slijeva)

Ustupljena fotografija