BELIŠĆEPosljednjeg dana rujna u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće održano je druženje članica Belišćanskog čitateljskog kluba. Posebnost ovoga druženja bilo je gostovanje članica čitateljskog kluba iz Belog Manastira, koji je osnovan u sklopu Ogranka Matice hrvatske u Belom Manastirurujan 2024.
GKIČ BELIŠĆE
UGOSTILI ČLANOVE IZ BELOG MANASTIRA

Druženje Belišćanskog čitateljskog kluba

BELIŠĆE

Posljednjeg dana rujna u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće održano je druženje članica Belišćanskog čitateljskog kluba. Posebnost ovoga druženja bilo je gostovanje članica čitateljskog kluba iz Belog Manastira, koji je osnovan u sklopu Ogranka Matice hrvatske u Belom Manastiru, navode iz GKiČ-a Belišće. Članice obaju klubova za taj su sastanak čitale knjigu britansko-australske spisateljice Emilie Hart naslovljenu Weywardice. Stavovi o pročitanoj knjizi bili su vrlo različiti te je knjiga dobila ocjene od 3 do 5, a prosječna je ocjena 4,45.

U ugodnom druženju članice su razmijenile mišljenja i o nekim drugim knjigama te preporučile što čitati. Pao je i dogovor da će članice belišćanskog kluba posjetiti čitateljski klub u Belom Manastiru.

Roman Weywardice ići će u preporuke za čitanje u belišćanskoj knjižnici. “Riječ je o romanu koji se odlikuje posebnim stilom pisanja i plijeni pozornost. Obiteljska saga namijenjena je prvenstveno ženama, ali i svima ostalima koji se bore za bolji položaj žena u društvu. Uz dijelove magičnog realizma, dašak čarolije s vještim ženama, očarat će vas”, obećavaju iz knjižnice.