ŠRU Ribič Vukovar
29.9.2024., 11:30
ŽUPNIJA OSIGURALA 43.816 EURA

Potpore za ribarstvo

VUKOVAR

Vukovarsko-srijemska županija raspisala je javni poziv za dodjelu potpora za razvoj i unapređenje slatkovodnog ribarstva u 2024. godini. Glavna je svrha poziva unapređenje i širenje funkcije slatkovodnog ribarstva, zaštita biološke i ekološke ravnoteže prirodnih staništa, valorizacija slatkovodnog ribarstva kroz turističku ponudu i njezin doprinos regionalnom gospodarstvu.

Korisnici potpore mogu biti ovlaštenici ribolovnog prava koji imaju valjan ugovor o pravu ribolova na području Vukovarsko-srijemske županije i ribičke udruge na području VSŽ-a. U proračunu je za te svrhe osigurano 43.816 eura. Prihvatljivi troškovi su oni koji su nastali u razdoblju od 1. siječnja 2024. do dana podnošenja prijave na poziv, s tim da je definiran i popis osam mjera za koje je moguće prijaviti se. Rok za podnošenje prijava je 23. listopada.

Sve informacije o uvjetima i potrebnoj dokumentaciji za prijavu nalaze se u uputama za prijavitelje, a dodatne informacije korisnici mogu dobiti isključivo elektroničkim putem, na e-mail: [email protected], no Upravni odjel za poljoprivredu kroz odgovore na pitanja ne može davati mišljenje o prihvatljivosti pojedinog potencijalnog korisnika, odnosno pojedine vrste ulaganja i troškova.