SLATINA, Budući izgled Staroškolskog igrališta, 24.09.2024., ustupljena fotografija

Budući izgled Staroškolskog igrališta

Ustupljena fotografija
29.9.2024., 13:21
UREĐENJE STAROŠKOLSKOG IGRALIŠTA

Slatina: 444.600 eura za suvremene sportske terene

SLATINA

Betonirano rukometno igralište iza Parka 136. slatinske brigade, poznato kao "Staroškolsko" jer je svojevremeno služilo kao školsko igralište kad je u obližnjoj zgradi bila pučka škola, za pet mjeseci zasjat će u novom sjaju. Na tom će prostoru biti izgrađeno multifunkcionalno igralište s terenima za rukomet, mali nogomet, odbojku i ostale sportove, a imat će višeslojnu oblogu radi sigurnosti i udobnosti igrača.

SLATINA, Ugovore su potpisali Zdenko Marković, Ilija Nikolić i Samanta Rešetar, 24.09.2024., snimila Mihaela Feldi

Zdenko Marković, Ilija Nikolić i Samanta Rešetar

Mihaela Feldi

Naime, uz stručnu i savjetodavnu pomoć Gradske razvojne agencije Slatine, Grad Slatina prijavio je projekt "Uređenje Staroškolskog" na Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanje i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini pa je u travnju ove godine obnašatelj dužnosti gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić potpisao s ministricom turizma i sporta Nikolinom Brnjac ugovor o sufinanciranju toga u vrijednosti od 250.000,00 eura.

Opsežne radove na rekonstrukciji igrališta izvest će tvrtka Građenje Marković, a za stručni nadzor nadležna je tvrtka Modelarch. Ugovore o tome s vlasnicima tvrtki Zdenkom Markovićem i Samantom Rešetar potpisao je obnašatelj dužnosti gradonačelnika Ilija Nikolić u prisutnosti privremenog pročelnika Upravnog odjela za razvoj grada Slatine Marina Kokorića i višeg savjetnika za gospodarstvo i projekte Jurice Culeja. Ukupna vrijednost radova koje će obaviti tvrtka Građenje Marković iznosi 444.571,63 eura.

Ilija Nikolić tom je prigodom zahvalio svima koji su sudjelovali u pripremi projekta revitalizacije Staroškolskog igrališta, koje će postati centar sportskih aktivnosti za lokalnu zajednicu, te Malonogometnom klubu Slatina na partnerstvu u realizaciji ovog projekta. Prema njegovim riječima, cilj projekta je prilagoditi sportsko igralište najmlađima, a u suradnji sa sportskim klubovima okupiti rekreativce koji će na novouređenom igralištu također naći svoje mjesto. 

SLATINA, Budući izgled Staroškolskog igrališta, 24.09.2024., ustupljena fotografija

Budući izgled Staroškolskog igrališta

Ustupljena fotografija