AEROKLUB FENIX CERIĆMedalje donijeli iz Mađarske i VrlikeRUJAN 2024.

AEROKLUB FENIX CERIĆ

USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
27.9.2024., 19:22
Modelari AK-a Fenix

Medalje donijeli iz Mađarske i Vrlike

U Mađarskoj su maketari postigli izvanredan uspjeh s obzirom na iznimno jaku konkurenciju

CERIĆ

S bilo kojeg natjecanja, gdje god ono bilo, modelari Aerokluba Fenix u svoj se Cerić vraćaju s mnoštvom medalja. Tako je bilo i u rujnu, kada su cerićki maketari sudjelovali na dva natjecanja, na 23. Otvorenom prvenstvu Dalmacije u raketnom modelarstvu za djecu i mladež u Vrlici i na međunarodnom maketarskom natjecanju WOLFPACK-2024 Scale Model Cup u Zalaegerszegu u Mađarskoj.

AEROKLUB FENIX CERIĆMedalje donijeli iz Mađarske i VrlikeRUJAN 2024.

AEROKLUB FENIX CERIĆ

USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

U Mađarskoj su se za Aeroklub Fenix Cerić natjecali Mate Rapčan, Darko Krajinović, Igor Ujaković, Stjepan Bartolović i Dragoljub Savanović, u osam kategorija s 18 maketa. Dragoljub Savanović osvojio je zlatnu medalju u kategoriji brodova - samogradnja, Igor Ujaković također zlatnu medalju u kategoriji brodova i Stjepan Bartolović srebrnu medalju u kategoriji brodovi - samogradnja. Darko Krajinović osvojio je srebrnu medalju u kategoriji borbena vozila te 4. mjesto i Wolfram medalju u kategoriji zrakoplova 1/32. Mate Rapčan osvojio je tri brončane medalje u kategorijama helikoptera, zrakoplova 1/72 i civilna vozila, a MK Ikar iz Novog Sada dodijelio mu je posebnu nagradu za maketu željeznice. Osvojili su ukupno osam medalja i tri posebne nagrade, a kruna svega je osvojena nagrada Best of Show koju dodjeljuje organizator za najbolju maketu, a koju je osvojio Dragoljub Savanović za maketu jedrenjaka Royal William, dok su Savanović i Mate Rapčan osvojili posebne nagrade za brod Bismark i automobil Ferrari.

Interes za Fenix kup

“U Mađarskoj je ostvaren još jedan odličan uspjeh maketara Aerokluba s obzirom na iznimno jaku konkurenciju. U vremenu između suđenja i završetka natjecanja ostvareni su mnogi kontakti s kolegama maketarima iz drugih država, koji su pokazali zanimanje za sudjelovanje na idućem Fenix kupu u Vukovaru”, kažu u Fenixu.

Iz Fenixa podsjećaju kako su na natjecanju u Vrlici sudjelovaliu Tia Marjanović, Teo Marjanović, Luka Žagar, Lara Marjanović, Stjepan Marjanović i Mihaela Sladeček, dok su Mario Marjanović i Tomislav Marjanović bili tehnička podrška. Najbolje rezultate u kategoriji raketa s padobranom postigla je Tia Marjanović, osvojivši 2. mjesto i srebrnu medalju, dok je Luka Žagar osvojio 3. mjesto i brončanu medalju, a u ekipnom poretku djevojke su osvojile pehar za 2. mjesto, a dečki pehar za 3. mjesto. U kategoriji raketa s trakom dečki su osvojili pehar za 3. mjesto.