slavonija...vinkovci...11.05.2024.start vinkovacke rekreativne biciklijade "tour natur" u pjesackoj zoni; na startu, po rijecima organizatora, preko 700 biciklista;foto Gordan Panić
Gordan Panić
27.9.2024., 07:39
Zabava i rekreacija za cijelu obitelj

“Jesenski đir” za vinkovačke ljubitelje bicikliranja

Za prvih 200 sudionika koji se prijave preko online prijavnice osigurane su majice s natpisom "Jesenski đir"

Turistička zajednica Vinkovaca spoznala je kako su Vinkovčani jako zainteresirani sudjelovati u biciklijadama koje organiziraju, pa je više od 600 sudionika proljetnoga "Tour natura" potaknulo vinkovačke turističke djelatnike da 2023. godine prvi put organiziraju i jesensku biciklijadu.

Dječje igre

- Nazvali smo ju jednostavno "Jesenski đir". Namjera nam je da ova sportska manifestacija okuplja poglavito obitelji s djecom, za koje posebno organiziramo zabavu na cilju. Pozivamo Vikovčane ljubitelje vožnje na dva kotača neka nam se pridružite na drugoj jesenskoj vožnji gradom kako bismo pozdravili jesen te se pritom dobro zabavili. Start je u subotu, 12. listopada, u 11 sati, na Trgu bana Šokčevića, a ruta je pješačka zona/Trg bana Šokčevića, Duga ulica, preko nadvožnjaka u Borinačku ulicu te polukružni okret kod posljednjih kuća u Borinačkoj ulici. Dalje Borinačkom ulicom pa Šokačkom, ulicom Slavija, potom je prelazak preko Ulice kralja Zvonimira, Ulicom kralja Tomislava do cilja, do salaša Tena, na sjevernom rubu grada - pojašnjava Martina Matković, direktorica Turističke zajednice Grada Vinkovaca. Dodaje kako će, s obzirom na to da se ove godine Đir održava tijekom Dječjega tjedna, Društvo naša djeca Vinkovci za sve male sudionike Đira na cilju osmisliti i voditi dječje igre koje su zamišljene kao zabava i edukacija te nisu natjecateljskoga karaktera.

Jesenski đir, Vinkovci, 2024.

- Za prvih 200 sudionika Jesenskoga đira koji se prijave preko online prijavnice na adresu www.visitvinkovci.com osiguravamo majice s natpisom "Jesenski đir", a oni koji se ne prijave online (do 10. listopada), mogu se 12. listopada od 9 sati prijaviti na startu, na štandu TZ Vinkovci, na Trgu bana Šokčevića. Vjerujemo da će nas vrijeme poslužiti, pa pozivamo sve da se već u ponedjeljak prijave i osiguraju svoju majicu jer ugodna vožnja i zabava na cilju sigurno će jesensku subotu učiniti nezaboravnom - poziva Martina Matković i napominje kako će online prijave biti moguće od ponedjeljka, 30. rujna.

Šetnje gradom

Organizatori podsjećaju kako se u slučaju lošeg vremena biciklijada "Jesenski đir " otkazuje, o čemu će zainteresirani biti na vrijeme obaviješteni, a sve informacije o pravilima i uvjetima sudjelovanja na "Jesenskom điru" mogu se naći na stranici Turističke zajednice Vinkovci.

CERTIFIKAT ZA GREEN DESTINATIONS MODEL

Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije najavljuje nove akcije. Naime, TZ VSŽ u postupku je certificiranja najistočnije županije prema Green Destinations modelu i postizanju holističkih standarda održivosti destinacije. “Molimo da u tu svrhu i dobrobit svih nas sudjelujete u anketama koje su nam od velike važnosti kako bismo prikupili što više podataka i proveli kvalitetnu anketu koja nam je potrebna za ispunjavanje kriterija Green Destinations”, pozivaju iz TZ VSŽ.

Vinkovčani vole različite akcije, rekreacije, šetnje, kažu u Turističkoj zajednici Grada Vinkovaca i zato su u sljedećem razdoblju za svoje sugrađane i goste grada pripremili šetnje gradom, a prva je već u petak, 27. rujna u povodu Svjetskoga dana turizma. Šetnja je u 17 sati pod nazivom "8000 godina života Vinkovaca", o čemu će zainteresirane upoznati vodičica Mirna Katičić, a u 18.30 o temi "Sve birtije obiš'o sam" građane će upoznati vodičica Sandra Klaić. Mjesto susreta je Trg dr. Franje Tuđmana. Ako je ipak netko više za kušanje slavonskih delicija, kažu u TZ Vinkovaca, "predlažemo da si rezervira datum 26. listopada, jer će se tada održati Festival šunke, vina, rakije i kulena, pa pripremite svoja nepca".