ustupljena
27.9.2024., 19:28
SVEČANA SJEDNICA

Aladić: Uz jasnu viziju, radimo na dobrobit mještana

Izaslanica predsjednika RH Melita Mulić kazala je da se gradom upravlja sustavno i odgovorno

DONJI MIHOLJAC

U dvorcu Mailath održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Donjeg Miholjca u povodu Dan grada, blagdana sv. Mihaela arkanđela i 967. obljetnice pisane povijesti Donjeg Miholjca.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Gradskog vijeća Dražen Trcović, naglasivši kako su razvoj, briga za stanovništvo i poticanje gospodarstva te čuvanje okoliša izazovi koji su breme današnjice za bolje sutra.

- Razvoj možemo postići kroz zajedništvo, djelovanjem, komunikacijom i suradnjom na svim razinama kako bismo stvorili kvalitetnije uvjete za život i rad - rekao je Trcović i dodao kako gradski vijećnici imaju značajnu ulogu u razvoju grada.

Dobitnici javnih priznanja Grada

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća dodijeljena su javna priznanja Grada. Zlatnu plaketu ‘’Grb Grada Donjeg Miholjca’’ primili su Drago Kamenić iz Donjeg Miholjca, vlasnik obrta Foto Kamenić, i Blažica Ovčar iz Rakitovice, vlasnica knjigovodstvenog obrta Iskra.

Pečat Grada Donjeg Miholjca dodijeljen je Ranku Adamoviću iz Rakitovice za doprinos razvoju kulture u Rakitovici.

Zahvalnicu Grada Donjeg Miholjca za 2024. godinu dobili su humanisti koji su dali krv više od stotinu puta: Marino Jakić, Dalibor Medved, Oto Šnel i Zoran Vidaković.

Pohvalnicu Grada Donjeg Miholjca za 2024. godinu primili su mladi perspektivni sportaši u tenisu i košarci Filip Košćak, Petar Korov, Andro Pešić i Josip Pleša.

Gradonačelnik Goran Aladić, osvrnuvši se na prethodno razdoblje, nabrojio je realizirane i započete projekte, spomenuvši pritom i skorašnji početak radova na gradnji aglomeracije u vrijednosti 15,6 milijuna eura. Zahvalio je Vladi RH i Osječko-baranjskoj županiji na razumijevanju za potrebe Donjeg Miholjca.

- Uz jasnu viziju i smjer, nastavljamo raditi na dobrobit stanovnika Miholjca i Miholjštine - zaključio je Aladić.

Čestitavši Dan grada, izaslanica predsjednica Hrvatskog sabora i predsjednica Skupštine Osječko-baranjske županije Ivana Bagarić poručila je kako je uz razvojne komunalne i društvene projekte i investicije važno osigurati i uvjete za ostanak ljudi i otvaranje radnih mjesta.

ustupljena

Gošća na sjednici bila je i izaslanica predsjednika Republike Hrvatske i savjetnica za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić, koja je istaknula kako lokalna vlast Donjim Miholjcem upravlja sustavno i odgovorno. Naglasila je važnost europskih sredstava.

- Dok god imamo mogućnosti uzimati financijska sredstva iz fondova Europske unije, to trebamo i činiti, jer ta sredstva nisu neograničena. Vjerojatno ćemo to moći činiti do 2030. godine. To su sredstva uglavnom za vodoopskrbu i odvodnju te društvene i kulturne objekte - rekla je Mulić.

Uzvanicima se obratio i gradonačelnik Valpova Matko Šutalo rekavši kako je vidljivo da iz godine u godinu Donji Miholjac raste te je pohvalio gradska izdvajanja za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport, socijalni program i gospodarstvo.

Svečanu sjednicu svojim su nastupima uljepšali Tamburaški orkestar Srednje škole Donji Miholjac i solisti Mislav Knežević, Dražen Adamović i Silvija Ježić Knežević. 

ustupljena