U Požegi obilježen Dan policije u sjećanje na preminule članove specijalne policije Trenk.
BRANKA STARČEVIĆ-TESARI
25.9.2024., 18:49
SJEĆANJE NA KOLEGE

Svečano u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj

POŽEGA - Polaganjem vijenca kod spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade u Požegi, paljenjem lampiona kod zgrade policije podno spomen obilježja poginulim pripadnicima specijalne policije „Trenk“ te dodjelom pohvalnica, uoči blagdana sv. Mihaela zaštitnika hrvatske policije, obilježen je Dan policije 29. rujna. Prisutnim uzvanicima obratio se načelnik Policijske uprave požeško-slavonske Željko Grgić koji je rekao kako je ovo prigoda sjetiti se svih službenika koji su svojim radom i žrtvom zadužili sve zaposlene u PU ali i građane. Posebno je važno sačuvati uspomenu na poginule koji su u Domovinskom ratu hrabro stali u obranu svoje domovine.

U Požegi obilježen Dan policije u sjećanje na preminule članove specijalne policije Trenk. Na slici nagrađeni policajci.
BRANKA STARČEVIĆ-TESARI

Policijska uprava požeško-slavonska ponovno je zabilježila odlične rezultate rada koji je u današnje vrijeme izazovniji na nove načine, istaknuo je načelnik Policijske uprave požeško-slavonske Željko Grgić. „Na području naše Policijske uprave u 2023. godini ukupno bilježimo 935 kaznenih djela, od toga 763 kaznena djela po službenoj dužnosti, a naknadna otkrivenost je iznosila 72,4 posto, dok je ukupna razriješenost kaznenih djela iznosila 90 posto. Prema navedenim rezultatima, naša Policijska uprava bilježi najbolje rezultate u Republici Hrvatskoj. Vezano uz prometnu problematiku, evidentirano je ukupno 550 prometnih nesreća u kojima su nažalost stradale 244 osobe, osam osoba je smrtno stradalo, 46 teško i 190 je lakše ozlijeđeno. Kad promatramo navedene brojke u cjelini, ne možemo biti zadovoljni navedenim pokazateljima jer svaki izgubljeni život, veliki je gubitak za obitelj i našu zajednicu.“ – rekao je načelnik.

U Požegi obilježen Dan policije u sjećanje na preminule članove specijalne policije Trenk. Na slici načelnik PU požesko-slavonske Željko Grgić.
BRANKA STARČEVIĆ-TESARI

Prigodnim riječima nazočne su pozdravili i zamjenik gradonačelnika Grada Požege prof. dr. sc. Borislav Miličević i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić.

U Požegi obilježen Dan policije u sjećanje na preminule članove specijalne policije Trenk. Na slici županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić.
BRANKA STARČEVIĆ-TESARI

Načelnik PU požeško-slavonske je povodom Dana policije za profesionalno, odgovorno i stručno postupanje u izvršenju zadaća iz djelokruga Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske pohvalio 14 djelatnika.

U Požegi obilježen Dan policije u sjećanje na preminule članove specijalne policije Trenk.
BRANKA STARČEVIĆ-TESARI