USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
24.9.2024., 19:16
KASNI REALIZACIJA VRTIĆA, TRŽNICE I ULICE KOD KOLODVORA

Gradonačelnik Goran Aladić: Izvođači radova govore nam da imaju problem s ljudima

DONJI MIHOLJAC

Radovi koji kasne i aktualna gradilišta na kojima mjesecima nema aktivnosti problem su koji već duže vrijeme muči gradsku upravu Donjeg Miholjca.

Na kašnjenje triju velikih gradskih projekta na prošloj je sjednici Gradskog vijeća Donjeg Miholjca upozorio gradonačelnik Goran Aladić, ustvrdivši da je problem s izvođačima radova. Kasni rekonstrukcija i dogradnja gradske tržnice, najvećeg projekta, ali i rekonstrukcija dijela donjomiholjačke Ulice zrinsko-frankopanske te gradnja područnog vrtića u prigradskom naselju Rakitovica.

- Kod tržnice je izgubljeno nekoliko mjeseci. Imali smo nekoliko sastanaka s izvođačem radova. Obrazloženo nam je da je problem s inženjerima gradilišta. No unatrag mjesec i pol radovi su nastavljeni, uz obećanja da bi tržnica trebala biti gotova do sredine prosinca, do kada je krajnji rok. Teško je u ovom trenutku procijeniti je li to realno, vidjet ćemo kako vrijeme bude odmicalo - ocijenio je gradonačelnik Aladić.

Još miruje gradilište u dijelu Ulice zrinsko-frankopanske, kod autobusnog kolodovora, od križanja s Kolodvorskom prema križanju s Ulicom Ivana Gorana Kovačića.

- Gotovo dva mjeseca ništa se nije radilo. Izvođač nam govori da je problem s ljudima. Pokušavaju očito naći podizvođača koji će uskočiti. Posljednja je informacija da bi radovi trebali uskoro krenuti. Nisam siguran da će do sredine listopada završiti posao - rekao gradonačelnik.

Pusto je i gradilište u Rakitovici. Postavljeni su temelji za budući vrtić i od tada radovi stoje. Očekuje se postavljanje kontejnerskih modula s obzirom na to da je riječ o modularnom objektu.

- Završetak vrtića planiran je za proljeće sljedeće godine i izvođač kaže da će uspjeti završiti radove - rekao je Aladić.

Gradonačelnik je podsjetio kako je bilo problema i s postavljanjem nove i zamjenom dotrajale horizontalne i vertikalne signalizacije.

- Radovi su krenuli pa stali. Radnici su grupno dali otkaz. Molili smo da se posao završi. Ne znamo što će se događati na terenu nakon što dobijemo izvođača putem javne nabave. Ulazite u posao ne znajući što će se događati od početka do kraja i hoće li tvrtka završiti posao u zadanim rokovima - napomenuo je Aladić.