Dravska priča
24.9.2024., 19:35
Međunarodni dan rijeke Drave

Dravom 8 km kanuima - jedinstvena avantura

NOSKOVCI

Manifestacijom Drava Day Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije u obilježila je 23. rujna, Međunarodni dan rijeke Drave. Ta je manifestacija održana u sklopu aktivnosti projekta Preserving and restoring floodplain forest habitats along the Mura - Drava - Danube rivers, akronima Life Restore for MDD, radi podizanja svijesti javnosti o potrebi učinkovitije zaštite i više razine očuvanja prirodnih vrijednosti.
Ravnateljica JU Tatjana Arnold Sabo pozdravila je projektne partnere i sve sudionike obilježavanja Dana rijeke Drave, a potom su ih organizatori prevezli iz Dravske priče u Noskovcima na sopjansko izletište uz Dravu. Tamo je dobrodošlicu svim sudionicima zaželio načelnik općine Sopje Berislav Androš, koji je izrazio zadovoljstvo što s toga mjesta kreće već treća ovogodišnja regata, a najavio je i manifestacije Mijoljsku potkovu u Gornjem Predrijevu te Zagorske jeseni u Josipovu. Ravnateljica Arnold Sabo predstavila je petogodišnji projekt Life Restore for MDD kao najveći projekt iz programa Life, koji provodi 17 partnera iz pet europskih država, te projektne aktivnosti koje će biti provedene.
Pripadnici HGSS-a Stanice Orahovica potom su na obali Drave izveli pokaznu vježbu pronalaska i spašavanja unesrećenih i izgubljenih ljudi pomoću potražnog psa, a nakon kratkih uputa okupljeni posjetitelji zainteresirani za vožnju kanuima Dravom imali su priliku doživjeti tu jedinstvenu avanturu i u vožnji rijekom dugoj osam kilometara upoznati ljepotu te rijeke i njezinu bioraznolikost.
Nakon tih aktivnosti svi sudionici uputili su se u Posjetiteljski centar Dravska priča, gdje je nastavljeno druženje. 

Dravska priča
Dravska priča