STARI JANKOVCI - SRC Getina u Starim Jankovcima je završen, čeka se dozvola za useljenje, RUJAN 2024.
USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
23.9.2024., 19:30
Budući centar društvenih događanja cijele općine

SRC Gatina u Starim Jankovcima je završen, čeka se dozvola za useljenje

STARI JANKOVCI

Sve je više mladih obitelji koje se doseljavaju u Stare i Nove Jankovce, Slakovce, Orolik ili Srijemske Laze, mjesta koja čine Općinu Jankovci, a sve to je rezultat demografskih mjera koje se primjenjuju već nekoliko godina. Tomu su doprinijeli i brojni kapitalni projekti koji u budućnosti mogu poboljšati društveni život u toj općini, a među nima su i sportski, poput rekonstrukcoije Sportsko-rekreacijskog centra Gatina Stari Jankovci, koji će, prema svemu sudeći, biti centar društvenih događanja tog mjesta, ali i cijele općine.

- Radovi su završeni i čekamo dozvolu za useljenje u prostore koji će obogatiti kako sportski tako i društveni život u slobodno vrijeme kroz kulturu, druženje i aktivnosti, ali će se prije svega ostvariti dugovječni san svih mještana, posebno onih vezanih za sportske aktivnosti – kaže općinski načelnik Dragan Sudarević, ponosan što je za njegova mandata općina dobila jednu velebnu i moćnu građevinu u sklopu Gatine.

Da je Općina Stari Jankovci sportska općina potvrđuje i početak radova na izgradnji svlačionice u Oroliku. Iako najmanje naselje od pet koliko broji općina, načelnik je rekao kako su nakon četiri godine nomadstva zaslužili zaigrati u svom Oroliku. U dvije faze gradnje planirano je svlačionice u Oroliku završiti do proljeća, a projekt će se uspješno realizirati preko čak četiri izvora financiranja, jer ima svoju specifičnost, ali evedentno i opravdanost kada su prepoznala četiri ministarstva.

- U Novim Jankovcima također postoji sportski centar s teniskim terenima, u Srijemskim Lazama imamo dozvolu za novoplanirane radove koji su već aplicirani, ali o njima ćemo više nakon konkretniih informacija. U Slakovcima, uz nogomet, planiramo izgradnju boćarskog igrališta budući da je boćarski klub godinama aktivan i postiže zavidne rezultate – nabraja načelnik Sudarević projekte kao dokaz da je njegova općina uistinu sportski orijentirana.

Dodaje kako je nedavno potpisan ugovor o izgradnji biciklističke staze duž cijele općine usporedno s državnom cestom D46 u dužini od 12 kilometara od Orolika do Vinkovaca, čija je vrijednost približno dva milijuna eura, a velik je dio financiran preko ITU mehanizma urbanog područja Grada Vinkovaca.

- Prvi put imamo ovaj oblik sufinanciranja i uvelike će nas povezati s gradom Vinkovcima kojem gravitiramo. Rok izvođenja je 12 mjeseci i siguran sam da će našim mjestima dati novu dimenziju. Uz planiranu biciklističku stazu zasadit ćemo i novi drvored lipa, čak 600 komada. Kada kažem novi drvored, podsjećam da smo od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost već dobili sredstva za posađenih 3000 sadnica – kaže načelnik Općine Stari Jankovci Dragan Sudarević i podsjeća kako su nakon velikog olujnog nevremena prošle godine,odlučili sva oštećena i neodržavana stabla ukloniti i cijelu općinu oplemeniti novim sadnicama.