SNJEŽANA FRIDL
20.9.2024., 18:37
ZASJEDALO GRADSKO VIJEĆE

Priznanja idu Ovčar, Kameniću i Adamoviću

DONJI MIHOLJAC

Na sjednici Gradskog vijeća Donjeg Miholjca jednoglasno je prihvaćeno izvješće o polugodišnjem izvršenju gradskog proračuna, a tvrtki za komunalne djelatnosti Doroslov odobreno je novo kreditno zaduženje od 66.000 eura za kupnju minibagera.

Direktor Ivan Pobi rekao je kako je novi stroj nužan, a koristit će se za gradnju, rekonstrukciju i sanaciju cesta, pješačkih staza i otresnica.

Gradonačelnik Goran Aladić je u izvješću o izvršenju proračunu u razdoblju od siječnja do lipnja istaknuo kako je najviše prihoda ostvareno od poreza, i to u iznosu od 974.427,68 eura od planiranih 1.961.063,68 eura u proračunu za 2024. godinu.

Prihodi su u šest mjeseci ostvareni u iznosu od 3.144,983,75 eura, a rashodi su bili 2.306.284 eura, te je ostvaren višak prihoda nad rashodima od 838.699,75 eura. ''S obzirom na to da je iz prethodnih godina prenesen višak prihoda u iznosu od 1.093.413, 89 eura, ukupno raspoloživa sredstva iznosila su 1.932,113,64 eura'', kazao je Aladić.

Miholjački vijećnici jednoglasno su donijeli odluku i o dobitnicima javnih priznanja. Zlatnu plaketu ''Grb Grada Donjeg Miholjca'' primit će Blažica Ovčar iz Rakitovice, vlasnica knjigovodstvenog obrta Iskra, i Drago Kamenić iz Donjeg Miholjca, vlasnik obrta Foto Kamenić. Pečat Grada Donjeg Miholjca dodijelit će se Ranku Adamoviću iz Rakitovice za doprinos razvoju kulture u Rakitovici.

Gradsko vijeće jednoglasno je donijelo i Program mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih osoba te Odluku o pomoći za nadoknadu putnih troškova redovitim učenicima srednjih škola. Donesena je i odluka o prodaji komunalno uređenog zemljišta u Industrijskoj zoni Janjevci površine 3767 četvornih metara. Zemljište će se prodati preko javnog natječaja, a bit će ponuđeno po početnoj cijeni od 16.951,50 eura.

Gradski vijećnici većinom glasova ponovno nisu podržali godišnje financijsko izvješće Radija Donji Miholjac koje je podnio direktor Vladimir Perković, zamjerivši mu neangažiranje u ostvarivanju prihoda, te smanjenje sufinanciranja suvlasnika, Općine Viljevo i Općine Magadenovac. Perković je upozorio da su do kraja godine upitne plaće djelatnika.