SNJEŽANA FRIDL
19.9.2024., 07:12
USKORO OTVORENJE PODUZETNIČKOG INKUBATORA I TRŽNOG CENTRA

Početna je prodajna cijena za 12 poslovnih prostora u Inkubatoru 1,6 milijuna eura

ĐURĐENOVAC

Još jedan kapitalni projekt Općine Đurđenovac, i po veličini investicije, ali i po važnosti za cijelu zajednicu, pri kraju je realizacije.

Đurđenovac je, naime, bogatiji za kvalitetno osmišljen kompleks Poduzetničkog inkubatora i Tržnog centra s parkiralištem, a zgrada će se moći koristiti nakon izdavanja uporabne dozvole. Prije toga potrebno je obaviti uspješno tehnički pregled građevine. Prema riječima načelnika Općine Đurđenovac Hrvoja Topalovića, uskoro će biti otvorenje modernog kompleksa.

- Trenutačno se u zgradi postavljaju klimatizacijski uređaji kao završni korak i jedini uvjet za tehnički pregled i ishođenje uporabne dozvole - kaže načelnik Topalović.

Kompleks je izgrađen na zemljištu u vlasništvu Općine i površine je 2400 četvornih metara. Nalazi se u samom središtu Đurđenovca.

Korisnici u Poduzetničkom inkubatoru na raspolaganju će imati 12 poslovnih prostora, namijenjenih za ugostiteljsku i trgovačku djelatnost. Najmanji poslovni prostor veličine je 37,5 četvornih metara, a najveći 789 kvadrata. U ponudi će biti i poslovni prostori od 38, 53, 64, 83, 111 i 115 četvornih metara. Početna prodajna cijena za poslovni prostor od 789 kvadrata iznosi 767.000 eura, a za preostalih 11 prostora ukupna cijena je 860.000 eura. Poslovni prostori zainteresiranim korisnicima ponudit će se za kupnju ili dugotrajni zakup, na temelju javnog natječaja.

- Ovaj objekt sagrađen je radi razvoja obrtništva i poduzetništva. Interesa ima i za kupnju i za zakup poslovnih prostora. Vidjet ćemo koji će model biti prihvatljiviji i od većeg interesa za Općinu te ćemo onda odlučiti - napominje načelnik.

Priliku korištenja Poduzetničkog inkubatora imat će poduzetnici i obrtnici. Načelnik Topalović ističe kako će se projekt Poduzetničkog inkubatora i Tržnog centra uskoro promovirati zainteresiranima kako bi se privukli potencijalni kupci ili zakupci. Detaljne informacije već je sada moguće dobiti u Općini Đurđenovac.

Natkriveni Tržni centar, koji je također nedostajao Đurđenovcu, omogućit će prodaju domaćih proizvoda OPG-ova i malih proizvođača koji su dosad na prodajnim štandovima na otvorenom nudili svoju robu. U prodajnom asortimanu Tržnog centra trebalo bi se naći voće, povrće, mesni i mliječni proizvodi, ali i različitii drugii proizvodi.