VINKOVCIU Centru za pružanje usluga u zajednici Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima održani su Dani otvorenih vrata.rujan 2024.
ustupljena fotografija
19.9.2024., 17:13
Centar za pružanje usluga u zajednici

Dan otvorenih vrata - pokazali što mogu

VINKOVCI

U Centru za pružanje usluga u zajednici Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima održani su Dani otvorenih vrata. Ravnateljica Centra Nikolina Beljo kaže da su Dane organizirali u sklopu Vinkovačkih jeseni kako bi svi posjetitelji mogli navratiti i vidjeti što se kod njih radi.

- Naši korisnici i njihove obitelji potrudili su se da svojim radom, bilo izradom kolača bilo uređenjem prostora, pridonesu obilježavanju prvih Dana otvorenih vrata. Pokazali su koliko mogu i koliko su sposobni te koliko im je zanimljivo sudjelovati u tome. Budući da ove godine nismo uspjeli organizirati sudjelovanje na Vinkovačkim jesenima, odlučili smo na ovaj način pokazati kako se i kod nas radi i da smo zainteresirani pridonijeti očuvanju tradicije. Nadamo se da ćemo sljedeće godine biti aktivni sudionici Vinkovačkih jeseni – kaže Beljo.

VINKOVCIU Centru za pružanje usluga u zajednici Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima održani su Dani otvorenih vrata.rujan 2024.
ustupljena fotografija

Pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb VSŽ-a Mario Adamović dodaje kako je ovo prilika da se javnost upozna s uslugama Centra, koji je osnovan 2021. godine, a rad počeo 2023., te s važnošću njegove djelatnosti.

Pravili kolače, smišljali bećarce

Korisnici su pravili razne kolače i svima drage “kalupaše”, pjevali bećarce koje su sami osmislili i uredili prostor u tradicionalnom štihu.

- Svaki dan dolazim u Centar, gdje se družim s prijateljima. Kao što vidite, radili smo kolače, ukrase za Vinkovačke jeseni, majice, tikvice i ostalo – rekao je korisnik Dario Begović, koji je uvijek rado upoznaje goste i medije s onim što rade. Ističe kako u Centru najviše voli sudjelovati u radionicama, zajedničkom doručku i kavi s prijateljima.

- Zaista možemo biti ponosni i zadovoljni učinjenim u protekle dvije godine, poglavito kada je riječ o opremanju i uređenju prostora, i ono što je najbitnije - da smo u Centru uspjeli zaposliti stručan i educiran kadar za sve skupine korisnika - rekao je Adamović i istaknuo kako trenutačni kapaciteti nisu dostatni za iskazanu potrebu za ovakvom vrstom socijalnih usluga, no nada se da će u suradnji s Gradom Vinkovcima u bližoj budućnosti riješiti i taj problem.