BREZIK NAŠIČKI - Lanjske Sportske igre

BREZIK NAŠIČKI - Lanjske Sportske igre

ustupljena
18.9.2024., 20:39
Izložbe, predavanje, sportske igre

U Našicama se obilježava 33. obljetnica oslobođenja vojarne i grada

NAŠICE

Prije 33 godine, 21. rujna 1991., hrvatski branitelji osvojili su vojarnu i taj datum obilježava se kao Dan pobjede nad JNA, a od 2016. godine i Dan hrvatskih branitelja grada Našica.

Program obilježavanja započet će u četvrtak, 19. rujna, izložbom fotografija iz Domovinskog rata u Domu HV-a, a bit će otvorena od 9 do 13 sati, sve do subote, 21. rujna. U 18 sati u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice predavanje pod nazivom ''Zauzimanje kasarne 'Jovan Marinković Ivo' u Našicama i vojnog skladišta 'Jezerac' u Markovcu Našičkom" održat će Josip Lončar.

U petak, 20. rujna, u 10.30 polaznici Dječjeg vrtića Zvončić u pratnji hrvatskih veterana odat će počast poginulim hrvatskim braniteljima ispred spomen-obilježja ''Uskrsla Hrvatska''.

Središnji događaji održat će se u subotu, 21. rujna. Program će započeti u 8 sati obilaskom grobova Branka Glavaša, Slavka Maroda i Antuna Sertića, branitelja poginulih u osvajanju vojarne. U 12 sati u višenamjenskoj dvorani dvorca Pejačević bit će otvorenje izložbe ''Hrvatski ratnici'', a do 20 sati moći će se pogledati izložene ratne odore, dokumenti i fotografije. Za 17.30 predviđeno je polaganje vijenaca kod spomen-obilježja, a u 18.30 bi će sveta misa u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog.

Obilježavanje Dana pobjede završava u nedjelju, 22. rujna, sportskim igrama hrvatskih branitelja grada Našica. Igre će se održati na nogometnom igralištu u Breziku Našičkom, a počinju u 13.30.