novosti...vukovar...10.11.2021.ruzickina kuca vukovar;foto Gordan Panić
Gordan Panić
Slogan skupa je “Danas znanost – sutra industrija”

U Vukovaru počinju 20. Ružičkini dani

VUKOVAR

Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, European Chemical Society i European Hygienic Engineering & Design Group organiziraju međunarodni znanstveno-stručni skup 20. Ružičkini dani, koji se svake dvije godine održava u Vukovaru u sjećanje na nobelovca Leopolda (Lavoslava) Ružičku.
Ružičkini dani održat će se od 18. do 21. rujna pod sloganom "Danas znanost – sutra industrija", a cilj im je predstavljanje znanstvene i stručne djelatnosti iz područja kemije, kemijskog i biokemijskog inženjerstva, prehrambene tehnologije, biotehnologije, medicinske biokemije i farmacije te kemije u poljoprivredi, šumarstvu i zaštiti okoliša. Želja je promicati primjenu istraživanja u suradnji s gospodarstvom radi poboljšanja konkurentnosti i općeg razvitka društva.
U sklopu 20. Ružičkinih dana održat će se i 9. susret mladih kemičara, 1. skup laboratorijskih tehničara, izložba inovacija te razne izložbe i radionice namijenjene mladima.
Više informacija može se pronaći na službenim stranicama skupa www.ruzickadays.eu