slobodnjak, vukovar, vodotoranj, iz zraka, dunav, veljaca 2022snimio: mario mihaljevic
Mario Mihaljević
VODOTORANJ JE LANI OBIŠLO 117.090 POSJETITELJA

Otvorena nova suvenirnica Vukovarskog vodotornja

VUKOVAR

Svečano je otvorena nova suvenirnica Vukovarskog vodotornja - simbola hrvatskog zajedništva. "Dogradnjom i proširenjem kapaciteta suvenirnice Vukovarskog vodotornja prilagođavamo se broju posjetitelja koji iz godine u godinu raste te se svakim potezom, pa tako i ovim, trudimo posjetiteljima doživljaj učiniti što posebnijim. U novoj, prostranoj suvenirnici, osim ugodnijeg radnog prostora, stekli su se uvjeti za izlaganje većeg broja suvenira vukovarskih proizvođača, što će doprinijeti njihovoj promociji, a vjerujem kako neće izostati ni bolji poslovni rezultati ostvareni kupnjom suvenira", rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

Direktorica Vukovarskog vodotornjaa Mirela Janković istaknula je kako je vrijednost projekta 408.041 eura - Grad je dao 72.120 eura, Vukovarski vodotoranj 10.750 eura, a Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara (FORGV) 325.170 eura. Dodala je da više od 20 proizvođača suvenira svoje proizvode izlaže u suvenirnici, a najtraženiji su oni samog Vodotornja.

Ljiljana Blažević, predsjednica FORGV-a, rekla je da se Fond trudi ulagati u dodanu vrijednost, koja je u ovom projektu prepoznata. "Važan nam je napredak gospodarstva i malih poduzetnika, na kojima leži razvoj Vukovara".