U Ulici Vojne krajine, rujan 2024.snimila Marija Lešić Omerović
MARIJA LEŠIČ OMEROVIĆ
17.9.2024., 07:30
GRADNJA INFRASTRUKTURE

Bageri spremni: Izvođači čekaju uvođenje u posao

Radit će se u Ulici Vojne krajine, Dubrovačkoj ulici, poduzetničkoj zoni Sječine 2, na groblju

ŽUPANJA

Ovih će dana u posao biti uveden izvođač radova na rekonstrukciji Ulice Vojne krajine, što stanovnici već godinama očekuju. Do proljeća će imati kompletno obnovljenu i lijepo uređenu ulicu, koja od Ulice ilirskog preporoda vodi do nasipa i savske šetnice.

Asfaltirat će se parkiralište na ulazu u grobljefoto: Marija Lešić Omerović
MARIJA LEŠIČ OMEROVIĆ

Za izvođača radova odabrana je tvrtka Kom-Ilok, kao najpovoljniji ponuditelj u postupku javne nabave, a ukupna je vrijednost radova, doznajemo od Josipa Nikoloze, pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i geodetske poslove Grada Županje, 306.253,25 eura. Ugovoreni rok završetka radova je 150 dana od dana uvođenja u posao. Projektom rekonstrukcije predviđeno je kompletno uređenje javne površine - novi kolnik, nogostupi, rubnjaci, bit će riješena odvodnja zatvorenog tipa, uređeni kolni ulazi, a vodit će se računa i o hortikulturi. Sveobuhvatnom rekonstrukcijom Ulica Vojne krajine dobit će novu urbanu vizuru. Riječ je o jednoj od starijih ulica u gradu kroz koju je, podsjeća Nikolozo, rađen i tlačni cjevovod pri realizaciji projekta aglomeracije, ondje su izvođeni veliki radovi i potrebno je to sve potpuno sanirati i dovesti u primjereno stanje. Ondje je već napravljena rekonstrukcija vodovodne mreže, naknadnih kopanja više neće biti i ovim se projektom u potpunosti rješavaju sve potrebe tamošnjih stanovnika kada je riječ o izgrađenosti komunalne infrastrukture.

PARKIRALIŠTE

Ovih dana počinje i asfaltiranje površine i uređenje parkirnih mjesta s javnom rasvjetom na ulazu u gradsko groblje od strane Ulice baruna Trenka. Vrijednost projekta je oko 85.000 eura, a Ministarstvo prostornog uređenja sufinancirat će ga s 32.900 eura.

U pripremi je i provedba projekta uređenja igrališta u Dubrovačkoj ulici, koje će ponuditi razne sadržaje i mogućnosti i gdje će djeca i mladi iz tog dijela grada moći kvalitetno provoditi vrijeme. Ondje će biti uređen teren za basket s umjetnom podlogom, a malonogometni će teren biti obilježen zaštitnim mrežama, golovima, rasvjetom, bit će postavljena četiri reflektora. Uklonit će se stare, dotrajale sprave za dječju igru i postaviti nove, čija se isporuka očekuje ovih dana. Predviđena je vrijednost projekta oko 70.000 eura, a Središnji državni ured za demografiju i mlade Gradu Županji je za uređenje i opremanje igrališta u Dubrovačkoj ulici dodijelio 22.400 eura.

Lokacija novog igrališta u Dubrovačkoj ulicifoto: Marija Lešić Omerović
MARIJA LEŠIČ OMEROVIĆ

Nastavlja se i uređenje poduzetničke zone Sječine2, koja bi, kada bude u funkciji, trebala biti važan stup gospodarskog razvoja. Jedan je krak infrastrukturno uređen 2022., a Gradu su u tu svrhu iz Programa podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije dodijeljena tri milijuna nepovratnih kuna. Ondje je prodano šest parcela, a kupci su u fazi ishođenja dokumentacije i građevinskih dozvola. Sada kreće izgradnja drugog kraka zone, a dva su poduzetnika već spremna za kupnju parcela. Nedavno je proveden postupak javne nabave za prometnicu, a početak radova očekuje se u sljedeća dva tjedna do mjesec dana.

Poduzetnička zona u izgradnji,studeni 2022.snimila Marija Lešić Omerović
MARIJA LEŠIČ OMEROVIĆ

U tijeku je odabir izvođača radova za ostalu infrastrukturu - javnu rasvjetu, DTK instalacije te vodovodnu i kanalizacijsku mrežu.