VINKOVCIovo sportsko igralište bit će izgrađeno u Ulici Ante StarčevićaRUJAN 2024.
USTUPLJENPA FOTOGRAFIJA
16.9.2024., 18:17
PLAĆAJU MINISTARSTVO I GRAD

Sportsko igralište u Starčevićevoj ulici

VINKOVCI

Zahvaljujući gradskoj Razvojnoj agenciji VIA, koja je projekt pripremila, i Ministarstvu regionalnog razvoja, koje sufinancira projekt "Aktivna zona bez ekrana u Vinkovcima", novo sportsko igralište bit će izgrađeno u Ulici Ante Starčevića. Ugovor su potpisali gradonačelnik Ivan Bosančić i državni tajnik u Ministarstvu Domagoj Mikulić. Projekt je vrijedan 140.000 eura, a Ministarstvo će sufinancirati pola iznosa.

- Ovo je još jedan u nizu projekata koje Grad Vinkovci i Agencija VIA provode, tako da možemo govoriti o 150 milijuna povučenih eura iz EU-a u mandatu trenutačnog gradonačelnika – rekao je Mikulić.

- Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a u svakom trenutku stoji uz Grad i uz Agenciju ne samo u financijskom nego i u savjetodavnom i partnerskom smislu – kazao je gradonačelnik.

Direktorica VIA-e Danijela Slipčević dodala je kako se ovim projektom želi omogućiti sigurno okruženje u kojem će djeca moći razvijati motoričke vještine kroz sportske aktivnosti poput nogometa, košarke i vježbanja na otvorenom. Takvo okruženje potiče i socijalizaciju i razvijanje važnih životnih vještina, uz smanjenje vremena pred ekranima.

Sportski minikompleks, objasnila je voditeljica projekta Kristina Jukić, smješten je u blizini igrališta prilagođenog djeci s poteškoćama u razvoju, a sadržavat će malonogometno igralište s urbanom opremom i sprave za vježbanje na otvorenom.