slavonija...vinkovci...17.09.2023.svecani mimohod 65 kud-ova 58. vinkovackih jeseni;foto Gordan Panić

Arhiva

Gordan Panić
14.9.2024., 15:37
VINKOVAČKE JESENI

Zbog najavljene kiše, otkazan mimohod dječjih folklornih skupina

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i najavljene kiše, nedjeljni dječji mimohod, kao dio Dječjih vinkovačkih jeseni je otkazan, potvrdio je predsjednik organizacijskog odbora i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, jer, kako je rekao, prije svega, potrebno je čuvati tradiciju, ali i narodno ruho koje su svojim unucima ostavile bake i djedovi, a ono ne smije pokisnuti.

- Znamo kolika je obveza spremiti i urediti djecu i nošnje, a nakon provjere vremenske prognoze, saznali smo kako će sutra cijeli dan biti kišovito. Stoga smo odlučili djeci pripremiti koncert i zabavu pod šatorom. Želimo olakšati svim pristiglim KUD-ovima i njihovim roditeljima - pojasnio je Bosančić.

No, razloga za brigu nema jer sve ostaje kako je i planirano izuzev mimohoda na vinkovačkim ulicama i trgovima. Kako je rekao Franjo Japelj iz ZAKUD-a, sve će skupine doći pod šator gdje će biti održan drugi dio smotre, što je i predviđeno u programu.

- Nastupit će 10 KUD-ova i zatim ćemo imati koncert Zsa Zse i zajedničko druženje. Krenut ćemo u 10 sati s programom u šatoru gdje ćemo se i naći s folklorašima. kaže Japelj.

Vinkovačke jeseni simbol su očuvanja tradicije i kulturne baštine, a organizatori su se pobrinuli za to da pod šatorom svi zajedno uživaju i pokažu kako, unatoč nepovoljnom vremenu, mogu poslati snažnu poruku istinskog zajedništva, ponosa i ljubavi prema običajima, navodi se u današnjem izvanrednom priopćenju Press službe 59. Vinkovačkih jeseni.