Slavonija...Vinkovci....12.09.2024.velika gradska vijećnica; 29. sjednica gradskog vijeća; predsjedao predsjednik gradskog vijeća Mladen Karlić;foto Gordan Panić
Gordan Panić
13.9.2024., 07:10
Zvonimirova ulica ići će u obnovu

Vinkovci: Vijećnici dali suglasnost za megaprojekt od 50 mil. eura

VINKOVCI

Vijećnici Gradskog vijeća Vinkovaca na posljednjoj su sjednici većinom glasova dali suglasnost na megaprojekt izgradnje i rekonstrukcije vodnokomunalne usluge vrijedne 50 milijuna eura, koja u sklopu Nacionalnog programa oporavka i otpornosti uključuje radove u dva grada i sedam općina – u Vinkovcima i Otoku te općinama Nuštar, Vrbanja, Babina Greda, Vođinci, Stari Mikanovci, Stari Jankovci i Drenovci.

- U jednom se dijelu taj projekt odnosi na grad Vinkovce, na uređenje komunalne infrastrukture u Ulici kralja Zvonimira, koja dugo vapi za obnovom i rješavanjem cijele komunalne infrastrukture. Nadam se da će Gradsko vijeće usmjeriti ovaj projekt u pravom smjeru i da ćemo konačno kroz sljedeće dvije godine dobiti nakon Domovinskog rata u cijelosti obnovljenu Zvonimirovu ulicu – kazao je uvodno gradonačelnik Ivan Bosančić i podsjetio kako je nositelj radova ovog projekta Vinkovački vodovod i kanalizacija. Grad će u konačnici za dvije godine dobiti reprezentativnu aveniju iz pravca sjevernog ulaza do samog središta, u potpunosti rekonstruiranu i opremljenu, od podzemnih radova obnove kanalizacijske i vodovodne mreže do obnovljenih nogostupa, biciklističkih staza, drvoreda, pješačkih prijelaza i kolnika.

Gradski stanovi, nepropisno parkiranje

Potpredsjednica Vijeća iz redova oporbe Mirta Arlović spomenula je probleme građana koji joj se javljaju vezano za gradske stanove, na što je resorna pročelnica za imovinu Katarina Vučić kazali kako su njezina vrata za dijalog i iznalaženje rješenja uvijek otvorena. Otvorenost na suradnju vezano za nepropisno parkiranje kao i dotrajalost stambenih objekata na određenim lokacijama iskazao je vijećnici Mirti Arlović i zamjenik gradonačelnika Josip Romić.

Dodao je kako gradska uprava želi raditi u sinergiji s općinama i gradovima, a projekti se moraju odvijati na cijelom prostoru i ne smiju robovati teritorijalnim granicama općina te da treba raditi kvalitetno kako bi bilo u funkciji što dulje vrijeme.

Bilo je riječi i o najavi javnog poziva za dodjelu sredstava u kulturi i tehničkoj kulturi.

- Ove je godine planirana ukupna vrijednost 730.000 eura, što osiguravamo za naše manifestacije, ustanove, njihove programe i programe naših udruga, s kojima imamo jaku dobru suradnju – rekla je pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Marija Liščić Drmić.