EFOS
12.9.2024., 19:23
GRAD SLATINA I OSJEČKI EKONOMSKI FAKULTET

Sporazum o znanstveno-stručnoj suradnji

SLATINA

Suradnja Grada Slatine i Ekonomskog fakulteta osječkog Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera na projektima financiranim sredstvima Europske unije i ostalih domaćih i međunarodnih institucija i organizacija konkretizirana je sporazumom o znanstveno-stručnoj suradnji, koji su u Osijeku potpisali dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr. sc. Boris Crnković i obnašatelj dužnosti gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić.

Potpisanim sporazumom predviđeno je uspostavljanje i razvijanje znanstveno-razvojne i stručne suradnje te zajedničko nastupanje u apliciranju i realizaciji projekata, kao mogućnost obavljanja stručne prakse studenata ekonomije. Predstavnici Grada Slatine prezentirali su aktualne gradske projekte, kao i one planirane u čiju bi se realizaciju mogao uključiti i osječki Ekonomski fakultet, koji je svu svoju stručnu podršku stavio na raspolaganje. Potpisivanju sporazuma nazočili su prof. dr. sc. Anamarija Delić iz Ekonomskog fakulteta, privremeni pročelnik Upravnog odjela za razvoj grada Slatine Marin Kokorić te viši savjetnik za gospodarstvo i projekte u gradskoj upravi Slatine Jurica Culej.

– Potpisanim sporazumom Grad Slatina postaje partner poslodavac iz javnog sektora te će tako omogućiti odrađivanje stručnih praksi u gradskoj upravi i gradskim tvrtkama, pa će naši studenti naučiti više i steći iskustvo u načinu rada javnih tijela – rekao je Nikolić.

Uskoro se očekuje posjet studenata i predstavnika osječkog Ekonomskog fakulteta Slatini. 

EFOS