Gradska knjižnica Vukovar
12.9.2024., 19:31
SAJAM KNJIGA LIKEBOOK

Knjige po dva eura!

Sajam traje do subote, prikupljeni novac uložit će u kupnju dvaju knjigomata. Nije obvezno biti korisnik knjižnice

VUKOVAR

Kao i svake godine Gradska knjižnica Vukovar organizirala je prodajni sajam knjiga Likebook, ovoga puta pod sloganom "Druga šansa za knjigu".

Za razliku od prethodnih, sajam traje cijeloga tjedna, do subote, a posjetitelji imaju priliku pregledati što je u ponudi i svaku knjigu koju odaberu kupiti po cijeni od dva eura.

Anita Baier Jakovac, ravnateljica vukovarske knjižnice, rekla nam je kako su u ponudi beletristika i publicistika, ali i brojne slikovnice za najmlađe. Cilj je prikupiti od prodaje 3500 eura za kupnju dvaju knjigomata za povrat knjiga koji će biti postavljeni kod centralne ustanove knjižnice i njezina ogranka u Borovu naselju.

Gradska knjižnica Vukovar

- Beletristika je uvijek predmet interesa posjetitelja, no kako ove godine imamo i dosta publicistike, mislim kako i oni koji vole medicinu i psihologiju mogu naći nešto zanimljivo. Pripremili smo i velik broj slikovnica za djecu, tako da je ponuda šarolika i svi imaju vremena do subote posjetiti sajam - rekla je ravnateljica.

Pojasnila je kako sajam traje cijeli tjedan zato što su željeli korisnicima, ali i onima koji nikada nisu posjetili sajam, dati dovoljno vremena da dođu, vide što su im pripremili i odluče se na kupnju knjige, odnosno daju knjizi drugu šansu.

Jeftinije nego u antikvarijatima

Kada je riječ o cijeni, odlučili su da posjetitelji za svaki ponuđeni naslov trebaju izdvojiti po dva eura, u skladu sa sloganom sajma “Druga šansa za knjigu”.

Ravnateljica je poručila kako su knjige vrijedne bez obzira na to što nisu nove.

- Čuli smo kako su neki naslovi po antikvarijatima veoma skupi, a mi ih imamo u ovoj prigodi i vjerujem kako svaki poklonik pisane riječi može pronaći nešto za sebe te ćemo u konačnici biti sretni i zadovoljni i korisnici i mi kao organizatori sajma - zaključila je i pozvala sve korisnike, ali i one koji to nisu, da posjete Likebook i pronađu barem jednu knjigu kojoj će pružiti drugu šansu.

- Zasad smo zadovoljni posjetom, ubrzo ćemo doći do polovine definiranog iznosa, a svakoga dana objavimo koliko smo bliže našem cilju. Vjerujem kako ćemo ili doći do njega ili se prilično približiti tom iznosu te za ono što bude nedostajalo osigurati sredstva. Ovo nam se čini dobrom poveznicom između nas i korisnika, jer će točno znati ići kamo odlazi njihov novac. Vjerujem kako će im knjigomati biti korisni u danima kada knjižnica ne radi, pa će i nedjeljom, blagdanima ili u noćnim satima imati mogućnost ostaviti knjigu i uzeti kakvo zanimljivo štivo - naglasila je Baier Jakovac.