POŽEGANa svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK – Županijske komore Požega dodijeljene su nagrade najuspješnijim tvrtkama Požeško-slavonske županije za poslovanje u 2023. godini. Plaketu "Zlatna kuna" za najuspješniju veliku tvrtku dobio je Color Emajl d.o.o. iz Požege, za najuspješniju srednju tvrtku Ceste Požega d.o.o. iz Požege, a za najuspješniju malu tvrtku Cor d.o.o. iz Požege. Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik HGK – Županijske komore Požega Goran Šutalo.rujan 2024.
BRANKA STARČEVIĆ TESARI
11.9.2024., 19:10
DODIJELJENE PLAKETE “ZLATNA KUNA”

Najuspješniji su Cor, Ceste i Color emajl

POŽEGA

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK – Županijske komore Požega dodijeljene su nagrade najuspješnijim tvrtkama Požeško-slavonske županije za poslovanje u 2023. godini. Plaketu "Zlatna kuna" za najuspješniju veliku tvrtku dobio je Color emajl d.o.o., za najuspješniju srednju tvrtku Ceste Požega d.o.o., a za najuspješniju malu tvrtku Cor d.o.o., sve iz Požege. Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik HGK – Županijske komore Požega Goran Šutalo.

Okupljene su također pozdravili i čestitali nagrađenima gradonačelnik Požege Željko Glavić te županica požeško-slavonska Antonija Jozić.

Prije dodjele nagrada tajnik HGK - Županijske komore Požega Miro Del Vechio predstavio je stanje gospodarstva županije. Iznio je podatke kako je u 2023. gospodarstvo ostvarilo blagi pad u odnosu na godinu prije. Unatoč padu prihoda, nastavljen je trend rasta dobiti, koja je iznosila 49 milijuna eura. Rasla je i prosječna mjesečna netoplaća zaposlenih u trgovačkim društvima te je iznosila 847 eura. Blagi pad zabilježila je i međunarodna razmjena (izvoz), no zato je za oko 8 posto rastao broj dolazaka i noćenja turista.

Tvrtka Cor Osnovana je 2010. kao mikrotvrtka s pet zaposlenih, sada ih ima 20. Bavi se poslovima razminiranja, zaštite osoba i imovine, zaštite od požara i čišćenja i održavanja objekata. Tvrtka je s jednom od najvećih prosječnih plaća u županiji - 2384 eura. Ovo im je četvrta Zlatna kuna.

Tvrtka Ceste Požega, osnovana 2016., bavi s poslovima niskogradnje (rekonstrukcija cesta, izgradnja pločnika i parkirališta), usluge građevinskim strojevima, prijevozom rasutih tereta te recikliranjem građevinskog materijala. U 2022. otvorili su poslovnu jedinicu u Maloj Gorici kod Petrinja, pogon za proizvodnju betona, koji i danas posluje uspješno.

Tvrtka Color emajl proizišla je iz obrta koji je 1984. osnovao Goran Šutalo. Bavi se proizvodnjom samostojećih i ugradbenih kamina te dimovodnih elemenata. Vodeći je europski proizvođač čeličnih bojenih dimovodnih elemenata i jedan od većih proizvođača čeličnih samostojećih i ugradbenih kamina više i srednje cjenovne razine. Ovo im je šesta Zlatna kuna.