Vinkovci - Vinkovčanima podijeljeno 3 800 smeđih kantica za biootpad, rujan 2024.
ustupljena fotografija
10.9.2024., 17:54
VIŠE RAZDVAJANJA OTPADA

U Vinkovcima podijeljeno 3800 kantica za biootpad

VINKOVCI

Djelatnici tvrtke Nevkoš, zadužene za odvoz komunalnog i drugog otpada u Vinkovcima, ovih su dana Vinkovčanima dostavili smeđe kantice. Direktor Nevkoša Ivan Bertić pojašnjava kako su nove male kante za stanove za biootpad iz kuhinje, kao i pripadajuće vrećice od 10 litara, a za jednu je predviđeno da je dovoljna za tjedan dana.

- To je biorazgradiva vrećica i namijenjena je za biootpad što nastaje u kuhinji. U nju se ne odlažu otpadi od ručka, kuhanja i slično, nego od obrade voća i povrća, znači prije samog procesa kuhanja. U dobivene male kante stavljaju se vrećice i kad se one napune, bacaju se u veliku kantu za biootpad koju stanari imaju ispred ulaza u svoje zgrade – pojasnio je Ivan Bertić dodajući kako je svaki stan dobio po jednu manju kantu za biootpad. Na području Vinkovaca podijeljeno je 3800 novih smeđih kantica, a kada građani potroše vrećice, u Nevkošu će dobiti nove.

Vinkovci - Vinkovčanima podijeljeno 3 800 smeđih kantica za biootpad, rujan 2024.
ustupljena fotografija

Bertić podsjeća da što bolje budemo odvajali otpad, imat ćemo manje otpada u zelenoj kanti i na taj način možemo utjecati na manje račune, jer, kako kaže, "što se više odvaja otpad i što mi rjeđe praznimo kante ispred zgrada, računi su manji".

- Građani koji nisu dobili smeđe kantice mogu se javiti predstavniku stanara. Poslali smo njima obavijesti, pa postoji mogućnost da neki nisu na nju reagirali. Ako neke zgrade nisu dobile kantice, neka nam se predstavnik stanara javi i dobit će ih – zaključuje Ivan Bertić.