DONJI MIHOLJAC - Dvorac Mailath, simbol Donjeg Miholjca, ilustracija. Snimila Snježana FRIDL
Snježana FRIDL
10.9.2024., 17:32
blagdan sv. Mihaela

Obilježavanje Dana Donjeg Miholjca: Koncerti, sport, Fišijada, kazališni festival, kino...

DONJI MIHOLJAC

Na blagdan sv. Mihaela, 29. rujna, Donji Miholjac tradicionalno slavi Dan grada.

Grad je zajedno s udrugama, organizacijama i ustanovama, svojim sugrađanima pripremio niz besplatnih događanja, uz naglasak na kulturu, sport i zabavu. Građani će imati priliku uživati u izložbama, predstavama, koncertima, sportskim turnirima, predavanjima i drugim manifestacijama.

Bogati je program počeo u nedjelju (8. rujna) Festivalom plesa, a završava u nedjelju, 29. rujna, koncertom BiH sastava Zabranjeno pušenje. Koncert će se održati na pozornici u Kolodvorskoj ulici, a od 21 sat publika će moći uživati u osebujnom garažnom rock-zvuku. Miholjčane i njihove goste zatrest će i odlični The Garden, hrvatsko-mađarski rock-band, u subotu, 21. rujna, u 19 sati u Perivoju Prandau-Mailath, a nakon scenskog prikaza "Ustanak hrvatskih velikaša".

Za ljubitelje klasične glazbe u župnoj crkvi sv. Mihaela arkanađela u subotu, 14. rujna, u 18.30 sati nastupit će Berislav Jerković (bariton) i Dubravko Ćepulić Polgar (orgulje). Sljedeći dan, u nedjelju, 15. rujna, promenadni koncert na terasi dvorca Mailath izvest će Gradska limena glazba.

Svečana sjednica Gradskog vijeća i dodjela javnih priznanja održat će se u petak, 27. rujna u 11 sati u dvorani dvorca Mailath. Tradicionalno, svečana sveta misa bit će na sam blagdan sv. Mihaela u 11 sati, a predvodit će ju fra Marko Neretljak, župnik Župe sv. Josipa Radnika u Belišću.

Dio su programa i Sportske igre veterana Domovinskog rata i Dan oslobođenja Miholjštine, koji će se obilježiti u subotu, 14. rujna, prijepodne. U sklopu programa održat će se i teniski turniri, biciklistička utrka, prvenstvo u nogotenisu, turnir u badmintonu i atletska utrka. Održat će se i Fišijada, izložba oldtimera - motocikala i bicikala, Kino pod zvijezdama, a bit će predstavljen i spot ''Gradu i rijeci''. Sastavni dio programa su i predavanja o održivom razvoju turizma.

Svakako, najočekivaniji kulturni događaj i ove su godine Dani Zvonimira Torjanca, kazališni festival koji će ponuditi tri predstave. Prva je na redu melodrama "Ljubavna pisma", u petak (13. rujna) u 20 sati u dvorcu Mailath. U subotu (14. rujna) u 20 sati u kinodvorani Osvit moći će se pogledati predstava "Tere i Luce", a u nedjelju (15. rujna) na istom mjestu, u 18 sati, dječja predstava "Lisica bez repa".