Slavonski Brod, 07.09.2024. - Više od tisuću trkača sudjelovalo je na donacijskoj utrci "Znanjem i prevencijom do zdravlja" koju organizira Liga protiv raka Brodsko-posavske županije i Ultramaraton klub Mazator. Donacijska sredstva namijenjena su onkološkom odjelu slavonskobrodske Opće bolinice. foto HINA/Irena VUKAS ÇUFALAR/ tm
HINA/IRENA VUKAS
7.9.2024., 12:44
NAJMASOVNIJA UTRKA DO SADA

Više od tisuću sudionika trčalo za oboljele od raka

Više od tisuću trkača sudjelovalo je u subotu na donacijskoj utrci „Znanjem i prevencijom do zdravlja“, koju organiziraju Liga protiv raka Brodsko-posavske županije i Ultramaraton klub Mazator, a donacije su namijenjene onkološkom odjelu slavonskobrodske Opće bolnice.

Ovo je najmasovnija utrka do sada, prijavilo se 1045 sugrađana, a cilj je i ove godine onkološkim pacijentima olakšati borbu protiv raka, rekao je predsjednik županijske Lige za borbu protiv raka Darko  Katić. 

Prikupljena sredstva darovat će se onkološkom odjelu u Općoj bolnici, kako bi se poboljšali uvjeti boravka i liječenja. Prošle godine prikupili smo 17.000 eura, vjerujem da će ove godine iznos biti veći, dodao je Katić.

Uz novčanu donaciju, cilj utrke je promocija zdravih životnih navika jer stručnjaci ističu da zdravim načinom života možemo za 40 posto smanjiti pojavnost raka.