SLATINA, Tomo Tomić i Ilija Nikolić s dobitnicima gradskih javnih priznanja, 06.09.2024., snimio Petar Žarković

Tomo Tomić i Ilija Nikolić s dobitnicima gradskih javnih priznanja

Petar Žarković
7.9.2024., 00:24
SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Slatina je mali grad velikih snova, želja i nade u bolje sutra

Srebrne plakete dodijeljene su iznimno uspješnim sportašicama Evi Gal i Veroniki Vilk te obrtu Elektromontaža Kenjerić

SLATINA

U kinodvorani Pučkog otvorenog učilišta danas je održana svečana sjednica Gradskog vijeća Slatine u povodu obilježavanja 1. rujna, Dana grada i 727. obljetnice prvog spomena gradskog imena u povijesnim dokumentima.

Brojne goste pozdravio je predsjednik Gradskog vijeća Tomo Tomić, koji je istaknuo da upravljati gradom znači stvarati ravnopravne uvjete života i rada u svakom kutku i osiguravati jednake prilike za osobni razvoj svakog građanina, u svakom trenutku biti na usluzi svojim građanima, poštivati ih, slušati njihove želje i činiti sve kako bi im život bio ispunjeniji, kvalitetniji i bolji.

– Vrijeme u kojemu jesmo ne možemo birati, ali to ne znači da ga ne možemo iskoristiti na najbolji mogući način. Iskreno se nadam da će grad Slatina u dogledno vrijeme postati još izgrađeniji, grad sretnih ljudi. Mi smo mali grad velikih snova, želja i nade u bolje sutra. – rekao je Tomić čestitajući svima Dan grada Slatine.

SLATINA, Svečana sjednica Gradskog vijeća u kinodvorani Pučkog otvorenog učilišta, 06.09.2024., snimio Petar Žarković

Svečana sjednica Gradskog vijeća

Petar Žarković

O tome kako se izgrađuje Slatina i gradskim projektima detaljno je govorio obnašatelj dužnosti gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić.

– Nešto više od sedam stoljeća Slatina je dom vrijednih i ponosnih ljudi koji su ovo mjesto nazivali i nazivaju svojim. Unatoč ponekad teškim povijesnim okolnostima i nedaćama koje su zahvatile Slatinu, ipak duh ovog naroda nikad nije nestao. Otvorena srca, široki osmijeh, i svima nama poznata slavonska gostoljubivost nikada nisu, i nadamo se da neće napustiti naše građane. Miris povijesti našega grada osjeti se u njegovim ulicama, u slatinskom tržnom danu, lokalno poznatom kao slatinski petak, koji nas metaforički vraća u 1808. godinu kada na molbu vlastelinske obitelji Pejačević kralj Franjo II. uzdiže Slatinu na razinu trgovišta… Zajedničkim snagama, uz pomoć naših građana, gospodarstvenika, obrtnika, umjetnika, sportaša, Slatina kreće naprijed. – rekao je Nikolić i nabrojio niz projekata koje je Grad realizirao ili čija je realizacija u tijeku uz pomoć sredstava Virovitičko-podravske županije i hrvatske Vlade i Europske unije.

Među njima su sanacija oštećenja na sportskoj dvorani Dječjeg vrtića Zeko, novo igralište za jasličku djecu vrtića Zeko, prometnica i nogostupi u poduzetničkoj zoni Turbina 3, javna rasvjeta na Šetalištu Julija Bürgera, rekonstrukcija kotlovnice u Hrvatskom domu, nogostup u Bakiću, uređenje staroškolskog igrališta, nastavak izgradnje vodnokomunalne infrastrukture Aglomeracija Slatina, izgradnja hostela sa sportsko-rekreacijskom dvoranom, izgradnja područnoga dječjeg vrtića, izgradnja reciklažnog dvorišta, povišenje odlagališta otpada u Radosavcima, ulaganja u slatinski Dom zdravlja… Ukupna vrijednost investicija koje su u tijeku i koje će biti realizirane u narednom razdoblju iznose oko 80 milijuna eura pa će Grad Slatina nastojati povući što više sredstava iz programa Europske unije na korist svih svojih građana.

SLATINA, Tomo Tomić i Ilija Nikolić sa Stjepanom Kenjerićem, dobitnikom Srebrne plakete Grada Slatine, 06.09.2024., snimio Petar Žarković

Tomo Tomić i Ilija Nikolić sa Stjepanom Kenjerićem

Petar Žarković

Ilija Nikolić podsjetio je na obljetnice koje donosi 2024. godina – 70 godina Rukometnog kluba Slatina, 50 godina Dječjeg vrtića Zeko, 40 godina Zavičajnog muzeja Slatina, 30 godina Međunarodnog festivala Dani Milka Kelemena, 20 godina Turističke zajednice grada Slatine i deset godina motosusreta slatinskoga Motokluba Speed. Zahvalio je svim svojim suradnicima, djelatnicima gradske uprave, gradskim ustanovama i tvrtkama na pruženoj pomoći i podršci u radu te gradskim vijećnicima koji su izglasali proračun i time omogućili realizaciju navedenih projekata, uz čestitku dobitnicima javnih priznanja.

Prigodne čestitke građanima Slatine i pohvale realizaciji brojnih projekata uputili su župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, izaslanica predsjednika Vlade RH državna tajnica u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Sanja Bošnjak i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora saborski zastupnik, predsjednik saborskog Odbora za ratne veterane i predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić.

SLATINA, Tomo Tomić i Ilija Nikolić s Evom Gal, dobitnicom Srebrne plakete Grada Slatine, 06.09.2024., snimio Petar Žarković

Tomo Tomić i Ilija Nikolić s Evom Gal

Petar Žarković

Odlukom Gradskog vijeća, zahvalnice Grada Slatine dodijeljene su Damiru Jukiću za medijsku promociju slatinskoga sporta, Malonogometnom klubu Slatina za poticanje sporta među mladima i Veri Menčik za volonterski rad. Srebrne plakete dodijeljene su iznimno uspješnim sportašicama, svjetskoj juniorskoj prvakinji u taekwondou i kickboxu Evi Gal, i prvoj osvajačici europskog i svjetskog zlata za Hrvatsku u ženskom hrvanju Veroniki Vilk, te obrtu Elektromontaža Kenjerić vlasnika Stjepana Kenjerića za uspješno poslovanje i promidžbu grada.

SLATINA, Tomo Tomić i Ilija Nikolić s Veronikom Vilk, dobitnicom Srebrne plakete Grada Slatine, 06.09.2024., snimio Petar Žarković

Tomo Tomić i Ilija Nikolić s Veronikom Vilk

Petar Žarković

Na svečanoj sjednici slatinskoga Gradskog vijeća bili su također vijećnici i djelatnici slatinske gradske uprave, saborska zastupnica Vesna Bedeković, član Uprave Hrvatskih šuma i potpredsjednik Gradskog vijeća Slatine Igor Fazekaš, ravnatelj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Antun Vujić, zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement, načelnik Policijske uprave VPŽ Marcel Štrok i njegov zamjenik Nenad Križić, načelnik PP Slatina Miroslav Babić, gradonačelnik Szigetvara Peter Vass, članovi Udruge roditelja poginulih branitelja Slatina-Orahovica na čelu s predsjednikom Tomom Grahovcem, predsjednici i članovi braniteljskih i stradalničkih udruga iz Domovinskog rata, predstavnici susjednih i prijateljskih gradova i općina, vjerskih zajednica, gospodarskih i društvenih organizacija.

Svojim nastupima svečanu sjednicu uveličali su članovi Gradskog pjevačkog društva Zrinski pod ravnanjem voditelja Domagoja Premužića.