MIRKOVCI - U Mirkovcima uređuju vanjsko vježbalište i boćalište EU novcemRUJAN 2024.

.

USTUPLJENA FOTOTGRAFIJA
6.9.2024., 18:20
ZA KVALITETNIJI ŽIVOT STANOVNIŠTVA

U Mirkovcima uređuju vanjsko vježbalište i boćalište EU novcem

MIRKOVCI

Sportski kompleks u vinkovačkom prigradskom naselju Mirkovcima do početka zime bit će dodatno obogaćen novim boćarskim igralištem i spravama za vanjski fitness, a kako radovi napreduju uvjerio se i gradski pročelnik Upravnog odjela gospodarstva Hrvoje Niče.

- Već sada možemo reći da u Mirkovcima imamo jedan pravi sportski kompleks. Uz nogometno igralište Hrvatskog sokola, prije dvije godine koristeći sredstva Europske unije napravili smo i dječje igralište, a prema istom načelu radimo boćalište i vanjski fitness – rekao je Hrvoje Niče dodajući kako je ukupna vrijednost projekta 31.200 eura te se nada kako će se ovim projektom dodatno podignuti kvaliteta života i stanovnicima Mirkovaca omogućiti jednaki uvjeti kao u urbanom dijelu grada.

MIRKOVCI - U Mirkovcima uređuju vanjsko vježbalište i boćalište EU novcemRUJAN 2024.
USTUPLJENA FOTOTGRAFIJA

- Sredstva koja su korištena za izgradnju boćališta i igrališta iz Europskog su poljoprivrednog fonda. Vinkovci se sastoje od grada i Mirkovaca, a jedino ova sredstva možemo koristiti upravo u Mirkovcima. Vjerujem da ćemo kroz buduće projekte uspješno koristiti EU sredstva kako bi u ovaj dio grada doveli još više sadržaja, a u gradskim naseljima ćemo koristiti vlastita sredstva – pojasnio je Niče i najavio da će novi dodatak kompleksu imati i pristupnu rampu za osobe s invaliditetom.