USTUPLJENO
6.9.2024., 18:18
OTVORENA ZA PROMET

Tomislavovom uz uspornike 30 km/h

Otvara se zbog prometnih opterećenja u centru - radova u Starčevićevoj te sada i u Gupčevoj

ĐAKOVO

Nakon što je u srpnju Grad Đakovo započeo radove na rekonstrukciji dijela Ulice Ante Starčevića i važnom križanju s Ulicom Joze Ivakića te Pašinim prolazom, a prometno je znatno opterećenija postala Ulica bana Josipa Jelačića te Marulićeva, Psunjska i Diljska, u gradu se otvara još jedno gradilište vezano za potpunu obnovu ulice, i to Ulica Matije Gupca.

Za 1,9 milijuna eura

- Vrijednost radova cjelokupne rekonstrukcije Ulice Matije Gupca iznosi gotovo 1,9 milijuna eura. Radovi obuhvaćaju nove nogostupe, javnu rasvjetu, nove kolne prilaze, cestu te kružni tok na križanju Gupčeve s Frankopanskom i Ulicom Eugena Kvaternika - izvijestili su o skorašnjim radovima u Gupčevoj ulici iz Grada Đakova.

Zbog svih navedenih radova te prometnih opterećenja u centru grada, u Gradu Đakovu donesena je odluka da se privremenom regulacijom prometa za promet otvori Ulica kralja Tomislava. Kako je rekao gradonačelnik Marin Mandarić, već se dugo vode polemike treba li ju otvoriti za promet jer su ondje dvije osnovne škole u tri zgrade, Centar za kulturu, Gradsko društvo Crvenog križa, samostanska crkva, veliki trgovački centar, brojni poslovni prostori i drugi sadržaji.

Kako bi Ulica kralja Tomislava pomogla prometnom rasterećenju centra grada, u kojem se sada otvara i drugo veliko gradilište pa će spomenuta ulica biti i i njezin privremeni obilazni pravac, kao predradnja od ponedjeljka, 2. rujna, teku radovi na postavljanju privremene prometne regulacije, vertikalne i horizontalne, potavljanje uspornika, zaštitnih ograda i druge opreme čiji je cilj osigurati zaštitu pješaka, prvenstveno djece, polaznika dviju osnovnh škola.

Ugrađuju se uspornici (tzv. ležeći policajci), uz škole se postavlja zaštitna ograda, usporava se promet, maksimalna dopuštena brzina bit će 30 kolometara na sat, a sve u svrhu, kako je istaknuo i gradonačelnik Mandarić, preveniranja bilo kakvih sigurnosnih problema na toj cesti.

- Svi će radovi u Tomislavovoj biti privedeni kraju do početka nastave u ponedjeljak, 9. rujna. Plan je ulicu ostaviti otvorenu za promet sve do završetka radova na rekonstrukciji Gupčeve, Starčevićeve, Ivakićeve i Pašinog prolaza - poručuju iz Grada. 

USTUPLJENO