Prezentacija na rivi u Malinskojfoto: Agro-klaster

Prezentacija na rivi u Malinskoj

Agro-klaster VSŽ-a
5.9.2024., 18:23
TURISTIMA PONUDILI PROIZVODE VSŽ-a

U Malinskoj traže sir, suhomesnato i vino iz Vukovarsko-srijemske županije

Najtraženiji su suha slanina, kulen, kulenova seka, kobasica, kozji sir. U planu plasman božićnih pakete domaćih proizvoda

ŽUPANJA

Brojni su posjetitelji na rivi u Malinskoj na otoku Krku, turisti i lokalni stanovnici, proteklog utorka uživali u degustaciji i prezentaciji proizvoda iz Vukovarsko-srijemske županije, u mirisima i okusima domaćeg. Događaj je organizirao Agro-klaster VSŽ-a u suradnji s općinama Lovas i Malinska-Dubašnica, PZ-om Lovas i s klasterima proizvođača iz VSŽ-a, u okviru zajedničkog projekta pokretanja prodaje domaćih kontinentalnih i primorskih proizvoda.

Prezentacija proizvoda VSŽ-a na rivi u Malinskojfoto: Agro-Klaster VSŽ-a
Agro-klaster VSŽ-a

U Malinskoj je, naime, u svibnju ove godine otvoren maloprodajni centar "Butiga" - mjesto koje spaja Slavoniju i Srijem s Krkom, odnosno njihove vrijedne proizvođače, predstavljajući lokalnu, zdravu i tradicijom oblikovanu hranu. Ideja o poslovnom povezivanju Agro-klastera i Općine Malinska potaknuta već postojećom suradnjom općina Lovas i Malinska-Dubašnica. Rezultirala je otvaranjem trgovine "Butiga" koja nudi domaće proizvode lokalnih proizvođača, kao i proizvođača iz najistočnije županije. U taj su projekt uključeni brojni OPG-ovi iz VSŽ-a, koji su ponudili svoje suhomesnate proizvode, razne vrste sireva, sokove, rakije i likere, vina, med, pekmeze te orašaste plodove… Općina Malinska osigurala je logističke pretpostavke, a Agro-klaster dobavljač je domaćih proizvoda s toga područja. Cilj organizirane prezentacije i degustacije domaćih proizvoda bio je upoznati kupce s njihovom kvalitetom i unaprijediti prodaju.

U Malinskoj se mogu kupiti domaći proizvodi iz VSŽ-afoto: Agro-klaster VSŽ-a

U Malinskoj se mogu kupiti domaći proizvodi iz VSŽ-a

Agro-klaster VSŽ-a

Akcijom "Domaće je naše" žele poslati poruku o važnosti korištenja domaćih proizvoda, jer time se ne pomaže samo proizvođačima, nego se potiče i ostanak ljudi na selima, što je od velikog značenja. Direktor Agro-klastera VSŽ-a Zdenko Podolar vrlo je zadovoljan organiziranim događanjem, odličnom posjećenošću i vrlo pozitivnim reakcijama posjetitelja. Dodaje da se otvaranje "Butige" pokazalo kao pravi pogodak, prepoznata je kao mjesto kupnje kvalitetnih domaćih proizvoda koji se sve više traže, promet raste i očekuju se još bolji rezultati. Najtraženiji su suhomesnati proizvodi - suha slanina, kulen, kulenova seka, kobasica. Jako dobro ide i prodaja sireva, posebice kozjih, čija je kvaliteta prepoznata, a tražena su i vina. U Agro-klasteru s poslovnim partnerima dogovaraju i plasman paketa domaćih proizvoda u prigodi božićnih blagdana.

Domaći proizvodi VSŽ-afoto: Agro-klaster VSŽ-a

Domaći proizvodi VSŽ-a
 

Agro-klaster VSŽ-a

A pri ugovaranju poslova, zaključuje Podolar, “treba dobro balansirati između onoga što možeš ponuditi i kupcu isporučivati u kontinuitetu, što je vrlo bitno za ozbiljnu suradnju”.