5. 9. 2024. - Zoran Vinković

Zoran Vinković

Suzana Župan
5.9.2024., 13:19
PREDSJEDNIK ŽO HSU-a VINKOVIĆ O RADOVIMA U CENTRU GRADA:

Tomislavova veći prioritet od Gupčeve, Grad plaća privatne lokale, a njegovi zjape prazni

Uz buku strojeva angažiranih na radovima postavljanja privremene vertikalne i horizontalne signalizacije u Ulici kralja Tomislava, a čime će ona biti obilazni pravac dok teče rekonstrukcija s njom paralelne Gupčeve, predsjednik ŽO HSU-a Zoran Vinković ispred Doma HV-a održao je presicu, podsjetivši na njoj da je "idejno rješenje i projekt cjelokupne rekonstrukcije Tomislavove napravljen za njegovog gradonačelničkog madata, 2016./2017., sa svim elementima sigurnosti učenika tu smještenih dviju OŠ i svih građana".

Prozvao je Grad da je radove započeo uoči početka školske godine te je izrazio sumnju da će postavljanje zaštitne ograde i nekoliko ležećih policajaca uopće zadovoljiti svu potrebnu sigurnost svih sudionika u prometu, napose školaraca. Ocijenio je da je Tomislavova ulica veći prioritet od Gupčeve, da je u međuvremenu dobila više stambenih jedinica i da se ovom problemu trebalo doskočiti studioznije, a "ne ad hoc rješenjima".

-U ovih 8 godina, koliko je ova klika na vlasti, bilo je dosta vremena da se ova ulica kompletno rekonstruira, da postoji potpuno rješenje za ovaj dio Tomislavove kako bi se ona prilagodila prometu, zatvaranju Trga i samoj rekonstrukciji Gupčeve, rekao je Vinković, podsjetivši i na problem zgrade Mimoze, da se ni nakon 5 godina ne vidi njezina namjena.

-S obzirom da Grad nije ispunio osnovni uvjet iz darovnog ugovora RH, u ovom je času državi dužan više od 4 milijuna €, poručio je.

Pozdravio je aktualnu energetsku obnovu zgade Centra za kulturu u kojoj je i Gradska knjižnica, no prozvao je Grad da za privremeno preseljenje potonje plaća privatni poslovni prostor, a da gradske nekretnine poput kompleksa Reichsmann zjape prazne. Dodao je da će privatni prostor u koji seli Knjižnica, dok se ne vrati u obnovljenu zgradu, Grad godišnje koštati oko 30.000 €.