Josip Hetrih
5.9.2024., 06:30
DRUŠTVO INFORMATIČARA SLATINSKOG KRAJA

Održan je Ljetni kamp V1.0 i deseti mITup

SLATINA

Društvo informatičara slatinskog kraja DISK organiziralo je u konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora Slatina petodnevni ljetni kamp za informatičare. Polaznici su naučili osnove front-end razvoja, uključujući HTML, CSS i JavaScript, te time napravili prve korake u svijet web-programiranja.

Josip Hetrih

Posljednjega dana kampa održan je i 10. ovogodišnji mITup, edukativni susret informatičara s temom "Uvod u izgradnju Gutenberg blokova s ACF i PHP", o čemu je predavanje održao iskusni front-end developer Jurica Zuanović. On je uvodno objasnio osnovne koncepte korištenja Gutenberg blokova u WordPressu, a potom su sudionici imali priliku vidjeti praktičnu primjenu izgradnje Gutenberg blokova pomoću Advanced Custom Fields (ACF) i PHP-a. Predavač Zuanović je demonstrirao kako se uz pomoć ovih alata mogu razviti kvalitetna i prilagodljiva korisnička sučelja koja zadovoljavaju potrebe klijenata i krajnjih korisnika.

Dodijeljena su i priznanja polaznicima DISK ljetnoga kampa, a udruga DISK Slatina još je jednom dokazala svoju predanost poticanju razvoja IT zajednice u VPŽ-u.