Zasjedalo je Gradsko vijeće Grada Otoka

Zasjedalo je Gradsko vijeće Grada Otoka

ustupljena fotografja
4.9.2024., 16:50
GRADSKO VIJEĆE OTOKA

Pomoć za sanaciju nakon oluje 2023.

OTOK

Na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća Otoka usvojena je odluka o kriterijima za dodjelu sredstava pomoći za ublažavanje i uklanjanje posljedica prirodne nepogode - olujnog i orkanskog vjetra, nastale u srpnju 2023. godine, a vijećnici su također usvojili odluku o kriterijima za isplatu sredstava pomoći fizičkim osobama s područja Grada Otoka koji su sami platili račune za određeni građevinski materijal.

Na sjednici pod predsjedanjem Stjepana Topalovića, jednoglasno je "prošlo" i izvješće o radu gradonačelnika Josipa Šarića za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2024. godine. K tome, usvojena je odluka o raspodjeli rezultata poslovanja i rasporedu neutrošenih sredstava Grada Otoka po godišnjem obračunu za prošlu godinu, a potom i treći rebalans proračuna za tekuću godinu, s programima.

- S obzirom na brojne projekte koji su u tijeku, bilo je potrebno osigurati i dostatna namjenska sredstva u programu utroška sredstava šumskog doprinosa, komunalne naknade, komunalnog doprinosa i sredstava ostvarenih od poljoprivrednog zemljišta, a u svrhu održavanja i građenja komunalne infrastrukture i ostalih radova u 2024. godini - rečeno je tom prilikom.

Na dnevnom redu bila su i pitanja skrbi za najmlađe, pa je istaknuto kako je Grad Otok osigurao dodatna sredstva za rad Dječjeg vrtića “Pupoljak” u promijenjenim uvjetima u prostorijama tamošnje osnovne škole, kao i zbog upošljavanja četvero novih odgojitelja, čistačice i kuharice, kako bi se, objašnjeno je, omogućio prijam dodatnih 42 djece roditelja koji su podnijeli zahtjev za korištenje vrtićkih i jasličkih usluga. Također, kada je riječ o otočkim školarcima, na sjednici je navedeno da je u programu za školski odgoj povećana stavka za nabavu obrazovnih materijala.